News

Komentari 2

DSS zgrožen transparentom: Ovo je korak dalje u iskazivanju mržnje na nacionalnoj osnovi

DSS zgrožen transparentom: Ovo je korak dalje u iskazivanju mržnje na nacionalnoj osnovi

Nažalost, niti državne institucije nisu bile dio rješenja nego su unijele dodatnu pometnju. Sjetimo se samo zadnje odluke Visokog prekršajnog suda koji ima razumijevanja za ustaški pozdrav, smatra DSS

Transparent koji je osvanuo u četvrtak navečer u Zagrebu, a koji sadrži natpis "J***t ćemo srpske žene i djecu", zgrozio je mnoge, a incident je osudio i sam premijer Andrej Plenković.

Svoje priopćenje poslalo je i Demokratski Savez Srba u kojem stoji kako su 'zgroženi odvratnom porukom navijačke grupe BBB-, a koja predstavlja korak dalje u iskazivanju mržnje i netrpeljivosti na nacionalnoj osnovi u hrvatskom društvu'. Ne znaju hoće li to biti dovoljno da državne institucije nešto poduzmu. 

- Nije ova grupa u tome usamljena, u brojnim porama društva postoje njihovi istomišljenici koji u svojim sferama utjecaja itekako vode računa da domoljubni antisrpski sentiment živi i bude proveden u djelo. Zato ne čudi odnos prema ćirilici u hrvatskom društvu niti sve manji broj Srba u administraciji niti asimilacija i nestanak na mnogim područjima, nekad konstitutivnog naroda u Hrvatskoj.

Nažalost, niti državne institucije nisu bile dio rješenja nego su unijele dodatnu pometnju. Sjetimo se samo zadnje odluke Visokog prekršajnog suda koji ima razumijevanja za ustaški pozdrav.

Ili ispisivanja ZDS od strane BBB-a u Vukovaru u prisustvu policije prije mjesec dana.

I premijerovo Povjerenstvo za suočavanje s prošlošću predstavljalo je samo kupovanje vremena i pokazalo kako izgleda kad ne želite riješiti problem.

Trebalo je zaista imati „dobar želudac“ i biti dio vladajuće većine u proteklom mandatu.

Jedino što bar malo raduje, to je da postoje i oni koji ovakvo stanje hrvatskog društva iskreno vide kao problem te bi da su u prilici isto i mijenjali pa i promjenom zakonodavne regulative što je prijeko, stoji u priopćenju. 

Najčitaniji članci