Obavijesti

News

Komentari 21

DTSM: Prijavit ćemo radove na istočnoj tribini, ovog ne bi bilo da možemo glasati na izborima

DTSM: Prijavit ćemo radove na istočnoj tribini, ovog ne bi bilo da možemo glasati na izborima

Nakon otkrića upitnog kadroviranja u redovima zagrebačkog Dinama, iz kluba su objasnili situaciju. Nakon svega, oglasila se i udruga 'Dinamo to smo mi' koja traži novi statut

VIDEO

Tvrtka 'Plavi korner', postavljanje brata člana uprave Krešimira Antolića na mjesto direktora, ponovno zapošljavanje Dražena Miličevića pod čijom su se paskom preplatile stolice i njegovo vraćanje iz Lokomotive, trošenje milijun kuna na prostoriju u tribini koja je neuporabljiva nakon potresa... Svašta se izdogađalo u Dinamu, a novci su otišli.

Dinamo zaposlio direktora nabave preko čije tvrtke su kupovali sjedalice za stadion
Dinamo zaposlio direktora nabave preko čije tvrtke su kupovali sjedalice za stadion

Neke smo stvari uspjeli saznati iz kluba, a neke se tek trebaju saznati. Na sve su reagirali iz udruge 'Dinamo to smo mi' čije priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Suočeni s činjenicom da je godinama nogometni klub Dinamo umjesto Udruge građana obiteljsko poduzeće, iz kojeg se uzima kako god može i hoće, već se dugo borimo za uvođenje demokratskih procesa. Upravo zbog manjka istih došlo je do nepravomoćnih presuda, pravomoćnih optužnica i brojnih istraga za pranje novca kluba, a ovih dana saznajemo kako se pljačka nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svjedoci smo medijskih napisa kako jedan član uprave zapošljava svog brata i stavlja ga na mjesto direktora tvrtke, dok predsjednica Uprave svog navodnog “partnera” stavlja na drugo rukovodeće mjesto iako je dotični ovršen sudskom odlukom od strane istog kluba. Ono što nas posebno smeta je, u najmanju ruku, iznošenje neistine oko obnove stadiona Maksimir.

Dinamo je 24.12.2020. godine objavio kako je uložio preko 13 milijuna kuna, te su naveli točan popis radova. Nigdje se ne spominje uređenje skladišta ili ureda pod istočnom tribinom, koja je proglašena neuporabljivom nakon potresa. Očito da je netko namjerno uređivao istočnu tribinu i da se to zatajilo, što baca veliku sumnju na ponovljene kriminalne radnje oko obnove stadiona. Ovaj slučaj prijavit ćemo nadležnim tijelima, kao što smo prijavili i brojne nepravilnosti od ranije.

Traže novi statut

Razne su institucije pogodovale da se događaju ovakve stvari s Dinamom. DORH je još 2011. godine dobio prijavu i sve dokaze da je klub oštećen, a danas smo doznali da su je čak provodile iste osobe pa vjera u sustav svakim danom opada. Kao i uvijek do sada, sve je stavljeno pod tepih. Novac se cijelo vrijeme na različite načine izvlačio iz Dinama.

Baš zato rješenje svih Dinamovih problema vidimo unutar samog kluba. Ovakve se stvari nikada ne bi dogodile da su članovi na izborima izabrali predsjednika kluba i Nadzorni odbor. Želimo novi statut koji će biti usklađen sa zakonom o udrugama i gdje će svaki član moći glasati za predsjednika ili nadzorni odbor koji se brine da klub poštuje svoj statut i zakone Republike Hrvatske.

U današnjoj situaciji nelegalni i nelegitimni predstavnici koji se međusobno biraju samo klimaju glavom te donose štetne odluke za Dinamo pod pokroviteljstvom politike i institucija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a