Obavijesti

News

Komentari 423

'Duša plače za našim dragim sestricama. Zavijeni smo u crno'

'Duša plače za našim dragim sestricama. Zavijeni smo u crno'
3

Jelena i Petra K. (21 i 25) su u kafiću u Dicmu slavile rođendan. Na povratku kući, dok su izlazile s parkirališta, pomeo ih je mladić (19) u Mercedesu. Poginule su. Mladić je zadobio lakše ozljede...

VIDEO

U stravičnoj prometnoj nesreći na ulazu u Dicmo, mjesto u splitskom zaleđu, ugašeni su životi dvije sestre, dvije mlade djevojke u dobi od 21 i 25 godina. Riječ je o Petri i Jeleni K. iz Kaštela, kćerima nezavisne općinske vijećnice Lećevice, Renate K.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Pokretanje videa...

videovijesti 09 06 01:09

- I ova stranica, i Kaštela i Zagora, zavijeni su u crno. Duša plače za dragim curama. Dvi sestrice, lipe ka anđeli, otišle su anđelima. Bože dragi, utješi i pomiluj svojom ljubavlju našu Renatu i njenu obitelj - stoji u dirljivom oproštaju od djevojaka koje je na društvenim mrežama objavio Hrvoje Maleš, nekadašnji predsjednik Hajduka, inače veliki borac protiv gradnje odlagališta otpada u Lećevici, u čemu je veliku podršku imao upravo u Renati K., majci poginulih djevojaka.

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe

Dvije djevojke su u noći na petak, 40 minuta nakon ponoći, krenule kući. Starija sestra slavila je rođendan u ugostiteljskom objektu uz D1 na ulazu u selo. Izlazile su s parkirališta vozeći Škodu Octaviju. Skretale su lijevo, krenule put Splita. U tom trenutku naletio je Mercedes. Njime je, iz smjera juga, odnosno Splita prema Sinju, upravljao 19-godišnji vozač.

Oglasio se DORH o nesreći u kojoj su poginule dvije sestre
Oglasio se DORH o nesreći u kojoj su poginule dvije sestre

Od siline udara vozilo u kojem su bile djevojke odletjelo je 30 metara, a motor je doslovno izbijen iz automobila. On je odletio na drugu stranu, a automobil se zaustavio na makadamskom parkiralištu preko puta. Djevojke su preminule na mjestu nesreće, a 19-godišnjak je zadobio lakše tjelesne ozljede. Bio je u stanju šoka. Preveli su ga u splitsku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju. Očevidom, koji je trajao do 4 sata ujutro, rukovodio je dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Splitu. Naložio je obdukciju, izuzimanje uzoraka krvi i urina zbog eventualne prisutnosti alkohola ili opijata u organizmu, snimki nadozrnih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja.

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe

Za dvije mlade djevojke život je tek trebao početi. Petra se bavila prodajom nekretnina, Jelena je obožavala modu, a nosila je revije i u Italiji. Bile su aktivne u crkvenim krugovima, baš kao i njihova majka Renata, velika borkinja za očuvanje okoliša u Lećevici. Prije nekoliko dana istupila je i protiv gradnje vjetrenjača na istoj lokaciji stavši automobilom pred bagere. Od njih se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji koji su ih poznavali navodeći kako je riječ o divnoj, uzornoj obitelji.

'Tu se voze jako brzo'

U petak ujutro u Dicmu je vladao muk. Na cesti samo tragovi ulja posuti pijeskom. Nema tragova kočenja. Mještani odmahuju rukom. Nema se što reći o tom užasu, osim jednoga. Tom dionicom ceste kroz Dicmo vozi se luđački.

- Siđu s brze ceste iz smjera Dugopolja, malo uspore zbog kamere na ulazu u selo, a onda na pravcu stisnu gas. Nije ovo prva nesreća, tamo stotinjak metara dalje, prije sedam, osam godina poginuo je momak, imao je 20 godina, a drugi, godinu mlađi, teško je ozlijeđen. Izletjeli su s ceste - prisjeća se mještanin Dicma dodajući kako ne zna otkud toj mladeži svi ti bijesni automobili kojima se doslovno iživljavaju po cestama.

FOTO Prizori užasa: U nesreći kod Sinja poginule dvije sestre? Auto je u potpunosti smrskan...
FOTO Prizori užasa: U nesreći kod Sinja poginule dvije sestre? Auto je u potpunosti smrskan...

Prometni stručnjak Goran Husinec tvrdi da će bez edukacije ovakvih nesreća uvijek biti.

- Ovakve nesreće se nazivaju disko nesreće jer se događaju u noćnim satima i nakon izlaska iz noćnih klubova ili provoda. U njima stradaju mladi i neiskusni vozači. To je slučaj i u ovoj nesreći koje uzrokuju umor, neiskustvo, a ponekad i alkohol - rekao je Husinec.

Zagreb: Goran Husinec, sudski vještak za cestovni i pomorski promet

Dodao je kako se zabranama neće smanjiti nesreće.

- Donedavno smo imali zakon o mladim vozačima koji do određene dobi nisu smjeli voziti brže aute ni voziti po noći. No taj zakon nije smanjio broj nesreća jer se zakona drže oni koji su češće oprezni, dok se oni drugi ionako ne drže ograničenja pa su kršili te zabrane. Stoga nikakav zakon neće ni spriječiti, ali ni smanjiti broj nesreća - pojasnio je Husinec i naglasio kako se edukacija o prometu mora uvesti od prvog razreda.

Bivši predsjednik Hajduka: Cijeli kraj je zavijen u crno. Sestrice su otišle anđelima, i duša plače
Bivši predsjednik Hajduka:  Cijeli kraj je zavijen u crno. Sestrice su otišle anđelima, i duša plače

- Ako djecu od prvog razreda pravilno poučavamo o prometu i ako će imati dobar kućni odgoj o tome, tek onda ćemo biti sigurni da će nesreća biti manje. Kasnije je vrlo teško preodgajati - smatra Husinec. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 423
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.