News

Komentari 14

Dvije sestre otišle u Švicarsku na eutanaziju: 'Bile su zdrave i sretne, sad sam jedino dijete...'

Dvije sestre otišle u Švicarsku na eutanaziju: 'Bile su zdrave i sretne, sad sam jedino dijete...'

Sestre iz Arizone nestale su sredinom veljače. Nisu se pojavile na poslu. Njihov brat saznao je da su otišle na eutanaziju u Švicarsku te da su preminule. Shrvan je

Sestre Lila Ammouri i Susan Frazier nisu se pojavile 15. veljače na poslu u Arizoni u SAD-u. Kolege su sve prijavili policiji. U sve se ubrzo uključio i njihov brat Cal Ammouri (60) koji je saznao da su njegove dvije sestre, jedina obitelj koju je imao, otišle u Švicarsku gdje su umrle uz pomoć eutanazije. 

Za Independent je Cal poručio kako se čuo sa svojim sestrama desetak dana prije nestanka. Svoj plan mu nisu otkrile, niti su dale naslutiti da nešto nije u redu. Bile su sretne i zdrave, poručio je. 

Njihovu smrt potvrdio je 18. veljače američki konzulat u Švicarskoj. 

- Nikad to neću preboljeti. Još sam potresen, sada sam sasvim sam. Sada sam jedino dijete - rekao je Cal. Dodao je kako su svi obožavali njegove sestre te da su bile "zaista posebne". 

- Nikada nikoga nisu povrijedile, uvijek su svima pomagale. Dale bi sve od sebe da pomognu ljudima, što je rijetkost. Ovo je tragedija - poručio je. 

Potpomognuto samoubojstvo je legalno u Švicarskoj, ali pod određenim uvjetima. Glasnogovornik Ureda javnog tužitelja Basel-Landschaft Michael Lutz rekao je da se potpomognuto samoubojstvo dogodilo u "zakonskom okviru" te da nije pokrenuta kaznena istraga. 

Najčitaniji članci