News

Komentari 6

Dvije vožnje u suprotnom smjeru na riječkoj obilaznici: Autobus stvorio velike gužve

Dvije vožnje u suprotnom smjeru na riječkoj obilaznici: Autobus stvorio velike gužve

Udarni je vikend na hrvatskim cestama, a gužve se stvaraju posvuda, najviše u smjeru mora, ali i prema unutrašnjosti i priobalju. Na riječkoj obilaznici jedan autobus vozi krivim smjerom pa HAK moli za oprez

Na riječkoj obilaznici između čvorova Draga i Šmrika u smjeru GP Rupa jedan autobus vozi u suprotnom smjeru pa iz HAK-a upozoravaju vozače da smanje brzinu na 40 km/h te da oprezno voze po desnom traku autoceste i upale sva 4 pokazivača smjera, prenosi Dnevnik.hr.

To je danas već druga vožnja u suprotnom smjeru na toj dionici. Ranije je još jedan vozač automobila vozio u krivom smjeru.

- Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima uz povremene zastoje i vožnju u koloni, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, kod čvora Matulji, na Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija i kod tunela Učka, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima te u trajektnim lukama i pristaništima - upozoravaju iz HAK-a.

Tijekom čitavog dana očekuje se pojačan promet na svim cestama prema moru, ali i prema unutrašnjosti i priobalju. Zbog toga su moguće vožnje u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.