Obavijesti

News

Komentari 233

Edin Džeko dao 25.000 eura za liječenje bolesnog Alena (17)

Edin Džeko dao 25.000 eura za liječenje bolesnog Alena (17)
4

Jedina šansa Alenu Masli je liječenje u Njemačkoj za koje mu treba 50 tisuća eura. Sredstva moraju skupiti što prije, a veliko srce među prvima je pokazao nogometaš

VIDEO

Alen Maslo (17) iz Sarajeva je do prije nekoliko mjeseci živio normalnim životom. A onda je odjednom počeo kašljati. U početku nije mislio da je to išta strašno. No kašljao je sve češće i sve jače. Otišao je liječniku. 

- Obavili su razne pretrage, a onda sam čuo liječnicu kako medicinskoj sestri govori da vjerojatno imam tuberkulozu. To je za mene bio šok no mislio sam, bolest se može izliječiti - ispričao je Alen u pismu koje je nedavno pročitano u televizijskoj emisiji Hrabri ljudi. Ni nakon mjesec dana liječnici nisu znali što mu je. 

Onda su mu dijagnosticirali ciste na plućima. No rekli su mu da to nije ništa opasno i poslali ga kući. 

- Došao sam doma, no morao sam još obaviti reuma test. Pet mjeseci sam čekao bez lijekova i terapija. Liječnici su onda rezultate pretraga poslali u Sloveniju. Tamo mi je dijagnosticirana teška bolest histiocitoza Langerhansovih stanica - kaže Alen. 

Histiocitoza je naziv za golemu skupinu bolesti koju u osnovi karakterizira reaktivno ili maligno bujanje stanica koje nazivamo makrofagima (histiocitima, Langerhansovim stanicama, dendritičkim stanicama, monocitima).  Šanse da netko oboli od te bolesti su jedan naprema milijun. 

Alen je zbog bolesti bio i u Zagrebu. Liječnici su mu predlagali da će ga staviti u umjetnu komu kako bi ga liječili, ali nisu mogli garantirati da će se moći probuditi. 

- Devet se mjeseci nije dogodilo ništa, nisu me liječili i bolest je napredovala. Jedina mi je šansa liječenje u Njemačkoj - kaže Alen. No za liječenje mu je potrebno 50.000 eura (oko 375.000 kuna). Sredstva se moraju skupiti što prije pa Alenovi roditelji mole sve ljude dobre volje da pomognu njihovom sinu, piše Dnevni avaz.

- Obećajem da ću se boriti i ostati živ - poručio je Alen. 

Nogometaš Edin Džeko pomaže Alenu

Nogometni reprezentativac BIH, Edin Džeko, odlučio je pomoći teško oboljelom 17-godišnjaku. Naime, kako javlja Dnevni avaz, Džeko je za liječenje Alena Masle uplatio 25 tisuća eura, odnosno oko 190 tisuća kuna. 

Obitelj je o velikodušnoj gesti poznatog nogometaša obavijestila Džekina sestra. 

- Čim dobijemo ta sredstva, idemo u Njemačku. Oni su obećali da ga mogu izliječiti i mi se nadamo najboljem - rekao je Alenov brat Almin. 

Humanitarna akcija za Alenovo liječenje se nastavlja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...