Obavijesti

News

Komentari 27

Ema Martinović: Plivajući sam pobjegla pomahnitalom ubojici

Ema Martinović: Plivajući sam pobjegla pomahnitalom ubojici
10

Ema Martinović (19), podrijetlom iz Sarajeva, ranjena je u masakru. No, ipak je pomagala drugima. Nije paničarila, a spasila se tako što je do kopna plivala dva sata

VIDEO

Ema Martinović (19), podrijetlom iz Sarajeva, preživjela je masakr u Norveškoj. Bila je na otoku kada je Anders Behring Breivik počeo pucati, piše Večernji list. Ocu Džemalu je poslala SMS poruku kako čovjek prerušen u policajca ubija sve redom. U poruci je napisala i da se sakrila. Kasnije je nazvala lidera na otoku koji im je rekao da pokušaju otplivati. 

Ema je plivala više od dva sata kako bi se spasila. Bila je pribranija od ostalih i prije nego je zaplivala skinula je odjeću koja bi je opterećivala i sa sobom ponijela samo osobnu iskaznicu kako bi je u slučaju smrti mogli identificirati. Ostalima je rekla da budu tihi i da plivaju prema kopnu. Neki su počeli vrištati i vraćati se na otok pa je Ema na njih vikala da ne paničare. Pomagala je i svojoj prijateljici. Tek kada je ušla u čamac shvatila je da je ranjena u ruku. 

Iz mora izvukla tijelo poznanika

Prije nego što je počela plivati kako bi se spasila Ema je iz vode izvukla tijelo poznanika kojeg je Breivik upucao u glavu. Nakon što je truplo izvukla iz vode, prekrila ga je.

Kamera zabilježila trenutak detonacije u Oslu

Sigurnosna kamera u trgovini s tehničkom robom zabilježila je trenutak detonacije u Oslu. Trgovina se nalazi blizu mjesta gdje je Anders Behring Breivik ostavio bombu koja je ubila osam ljudi. Bombu je, podsjetimo, prošli petak aktivirao ispred zgrade vlade. 

Objavili još 13 imena žrtava, najmlađa je imala 14 godina

Norveški premijer Jens Stoltenberg objavio je kako će osnovati "Vijeće 22. srpnja" koje će biti zaduženo za istragu bombaškog napada i stravičnog pokolja Andersa Breivika. Vijeće će analizirati sve što se tada zbivalo. Mnogima je upitna brzina djelovanja policije , osobito na otoku gdje je Anders pobio mlade laburiste. U srijedu su iz policije objavili imena još 13 žrtava, a njih 10 bilo su tinejdžeri. Najmlađi od njih imao je 14 godina, javlja BBC.

Andrine Johansen (16) jedna je od sretnica koja je uspjela preživjeti krvavi masakr Andersa Behringa Breivika. Ni sama ne zna kako uspjela se sakriti iza stijene i skočiti u vodu. Pomahnitali ubojica ju je našao. Pogledao ju je u oči i ispalio tri hica prema njoj, piše Daily Mail

Pomahnitali Norvežanin nije bio dovoljno precizan te su meci probušili Andrineinu majicu koja se napuhala čim je skočila u vodu. No, ipak dva metka su je okrznula i ranila. Jedan je probio pluća, a drugi je prošao kroz rame.Pravila se mrtva 30 minuta pa ubojica više nije ni pucao u njenom smjeru. Uvjerena je kako joj je hladna voda spasila život jer je zgrušala krv i zaustavila krvarenje. 

- Nosila sam široku majicu sa kapuljačom i čizme. Čim sam skočila u vodu majica se napunila vodom i napuhala poput balon te se tako činilo da sam puno veća nego što to uistinu jesam - ispričala je djevojka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 27

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...