News

Komentari 48

Emil Tedeschi o Todoriću: 'To je čovjek bez morala i obraza'

Emil Tedeschi o Todoriću: 'To je čovjek bez morala i obraza'

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, na Zelenom tjednuu Berlinu pohvalio je hrvatsku Vladu i premijera Andreja Plenkovića, a Ivicu Todorića nazvao je čovjekom bez morala

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić održao je ovih dana konferenciju za novinare o, kako je naveo ranije, novim dokazima vezanim za aferu Agrokor i otkrićima o djelovanju skupine "Borg".

Novinarima je podijelio prezentacije o dokumentaciji koju je skupio u zadnje tri godine.Todorić je ubrzo nakon toga o aferi Agrokor, bivša ministrica Martina Dalić poručila da se suoči s greškama.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe na sajmu u Berlinu pohvalio je hrvatsku Vladu i Plenkovića, a prozvao Ivicu Todorića kao čovjeka bez morala i obraza.

 - Ono što je napravljeno u trenutku kada je najveći sustav gospodarski u Hrvatskoj i regiji, a to je Agrokor, kleknuo i došao pred stečaj donošenjem zakona mjera i način na koji su sanirane obaveze, prvenstveno je zasluga Vlade, premijera Plenkovića. Stoga je jako tužno ono što iznosi gospodin Ivica Todorić gdje bez trunka samokritike optužuje sve druge - od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova a dobavljač, na čelu sa hrvatskim proizvođačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama, ukupno su otpisali preko tri milijarde eura. Pa onda stvarno moraš biti čovjek bez morala, bez obraza, bez trunke samokritike da za to optužiš sve druge na čelu sa hrvatskim premijerom. A da nije bilo tog zakona i promptne reakcije hrvatske Vlade ja vas danas pitam tko bi bio u stanju izlagati danas u Berlinu na ovom sajmu - kazao je između ostalog Tedeschi.

Što je još Ivici Todoriću poručio Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe koja se predstavlja u Berlinu na sajmu Zeleni tjedan 2020., s kojim smo razgovarali o prezentaciji i poslovanju Atlantic Grupe, pogledajte u video koji je Emil Tedeschi ekskluzivno dao Željku Matiću, uredniku Berlinskog magazina na Zelenom tjednu u Berlinu 2020.

EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE VIDEO

Najčitaniji članci