Obavijesti

News

Komentari 0

Europski Dani sigurnosti u prometu: 'Cilj je smanjiti broj poginulih na cestama'

Europski Dani sigurnosti u prometu: 'Cilj je smanjiti broj poginulih na cestama'

U MUP-u najavljuju da će taj dan u svim policijskim upravama pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja policajaca i potrebne tehnike

VIDEO

Pod geslom 'Ostani živ i spasi živote' idućih tjedan dana održavat će se Dani sigurnosti u prometu, a s ciljem smanjenja broja smrtno stradalih osoba u prometu, raznim preventivno-represivnim aktivnostima projekt će se provoditi diljem Europe.

Iz MUP-a su u četvrtak objavili da se Dani sigurnosti u prometu od 16. do 22. rujna održavaju u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL.

Pritom upozoravaju da svakoga dana na europskim cestama u prosjeku smrtno strada 70 osoba, pa je stoga i cilj projekta preventivno-represivnim aktivnostima smanjiti broj poginulih u prometu na razini Europe.

Projekt se provodi u suradnji s Europskom komisijom te se odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti.

Glavni događaj je Dan bez poginulih u prometu, koji se obilježava 21. rujna.

U MUP-u najavljuju da će taj dan u svim policijskim upravama pojačati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja, uz korištenje maksimalnog broja raspoloživih policajaca i potrebne tehnike.

- Cilj je smanjiti broj poginulih u prometu na nulu, barem na jedan dan, dan u kojem nitko neće poginuti na europskim cestama - poručuju.

Napominju kako su, uz nepropisnu brzinu kretanja, distrakcije vozača jedan od najčešćih uzroka sudara, pa je tako lani policija nadzorom utvrdila čak 77.833 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 46.251 prekršaj korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Zato će se paralelno s Danima sigurnosti u prometu odvijati i ROADPOL-ova operativna akcija na distrakciju, u sklopu koje će se na području svih policijskih uprava pojačano nadzirati uporaba sigurnosnog pojasa u vožnji te korištenje mobitela i drugih uređaja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature