Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fatalna Ruža lažirala oporuku, uzela kuće, BMW i dva milijuna

Ružica Marijanović, fatalna Slavonka, kako su je neki nazvali, iz Slavonskog Broda, nakon priče o krivotvorenju oporuke muškarca s kojim je živjela neko vrijeme prije njegove smrti izgubila je još jednu bitku

Foto: Facebook
88 komentara

Ružicu je tužila bivša supruga muškarca prije sedam godina nudeći dokaze da je oporuka lažna. Sutkinja Kristina Zetović Urbanovski nakon sedam godina prvog dana listopada ove godine donijela je presudu o ništavnosti oporuke, a presuda je nepravomoćna. Općinski sud u Slavonskom Brodu drugi je koji je presudio protiv Marijanović. Prije tri godine Općinski sud u Požegi donio je presudu da je oporuka krivotvorena, za što su Ružica Marijanović i njenih dvoje pomagača osuđeni na kazne zatvora; ona na tri godine, a njeni suučesnici koji su lažno posvjedočili da je to bila posljednja volja muškarca koji je umro dok ga je Ružica vozila u Padovu. Umro je na autocesti Zagreb – Karlovac.

Podsjetimo, presudom je predsjednik sudskog vijeća Damir Ronko presudio da je oporuka koju je priložila Ružica Marjanović iz Slavonskog Broda krivotvorena. Prvookrivljena Ružica Marijanović, osuđena je za kazneno djelo krivotvorenja isprave, te kazneno djelo protiv imovine i prijevare. Za navedena djela sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam mjeseci za svako djelo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Drugo i treće okrivljeni su proglašenih krivima zbog kaznenog djela pomaganja u krivotvorenju isprave i pomaganju u prijevari.

RASIPNA SLAVONKA Krivotvorila oporuku pokojnog muža i uzela dva milijuna kuna

Svakome od okrivljenika je izrečena kazna zatvora u trajanju od jedne godine za kazneno djelo u pomaganju krivotvorenja isprave i po jedna godina za pomaganje u počinjenju kaznenog dijela protiv imovine i prijevare, odnosno svakome od njih je izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od godinu i šest mjeseci. Sud je donio odluku kojom je djelomično usvojio imovinsko pravni zahtjev oštećenika Alena Modrušana, sina pokojnog Vinka Modrušana prema kojem mu je dosuđen zahtjev u iznosu 1,280.856 kuna, a za ostali dio upućen je na parnični postupak.

Oštećena u ovom postupku je također i Mery Sišul, bivša supruga Vinka Modrušana kojoj je dosuđen također djelomični imovinsko pravni zahtjev i to u iznosu od 142.687 kuna, dok za ostali dio imovinsko pravnog zahtjeva se upućuje na parnični postupak. Svi okrivljeni imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana – rekla je nakon izricanja presude Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

OSUDILI JE NA TRI GODINE Fatalna Ružica: Krivotvorila je oporuku i dokopala se novca...

Ružica Marijanović se nakon smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevjenčane supruge, odlučila na krivotvorenje testamenta i potpisa ostavitelja u kojemu je navedeno da sva njegova pokretna i nepokretna imovina, kao i novčani iznosi sa više računa pripadaju njoj. U tome su joj pomogli kao svjedoci drugookrivljeni i treće okrivljena.

Temeljem lažne oporuke za sebe je priskrbila blizu dva milijuna kuna, uključujući i novac životnog osiguranja kojeg je imao njen pokojni partner kod tvrtke iz inozemstva. Presuda kojom je njoj i njenim pomagačima dosuđena zatvorska kazna je još uvijek nepravomoćna, jer su se svi okrivljeni žalili, pa je slučaj završio na drugostupanjskom sudu u Zagrebu, odakle je lani vraćen ponovo u Općinski sud u Požegu na razmatranje sucu Damiru Ronku.

Možda vas zanima i ovo:
Message