News

Komentari 49

Filip Korać predao se hrvatskoj policiji: Bio je jedan od šefova zloglasnog Zemunskog klana

Filip Korać predao se hrvatskoj policiji: Bio je jedan od šefova zloglasnog Zemunskog klana

U javnosti se često njegovo ime navodilo uz brojne poslove s one strane zakona, pa čak i likvidacije. Također ga se godinama povezuje s Lukom Bojovićem, navode srpski mediji

Filip Korać, jedan od čelnika srpskog Zemunskog klana te osoba povezana s vrhom crnogorskog Škaljarskog klana, predao se hrvatskoj policiji. Od utorka se nalazi u Remetincu gdje je sam u pratnji odvjetnika Gordana Pregleja došao s nepoznate lokacije pred zatvor i rekao kako mu je određen istražni zatvor, a nakon čega je pritvoren. Protiv njega se vodio u tajnosti kazneni postupak zbog krivotvorenja putovnice, piše Jutarnji list

Protiv Koraća su pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice, te mu je u tajnosti bio određen istražni zatvor u odsutnosti, a za njim je Hrvatska bila raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog.

Korać je punio medijski prostor u susjednim zemljama, a njegovo ime povezivalo se s raznim ubojstvima. Navodi se i da je bio desna ruka Luke Bojovića koji trenutno služi kaznu zatvora u Španjolskoj, javlja Kurir.

Korać je inače bio najveća prijetnja i najveći trn u oku zloglasnih kriminalaca Velje Nevolje i Marka Miljkovića, poznatog pod nadimkom Mesar.

U Srbiji je protiv Koraća bio pokrenut postupak zbog poticanja na ubojstvo, no on je obustavljen zbog nedostatka dokaza. Njegov dosje dosada je prazan. Jedini aktualni postupak koji se vodi protiv Koraća je onaj zbog krivotvorenja hrvatske putovnice.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić javno je rekao kako je upravo Korać bio osoba koja je organizirala dolazak Splićana Stjepana Mihovilovića, Ante Firića, Damira Tovarovića i Ivana Miškovića na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beograd u siječnju 2017. godine kada su Hrvati u sukobu s suprotstavljenim navijačkim frakcijama i policijom izvukli deblji kraj.