News

Komentari 5

Filipović opovrgnuo da SDP stoji iza seksističkog napada: 'To je nešto na što se nećemo spuštati'

Filipović opovrgnuo da SDP stoji iza seksističkog napada: 'To je nešto na što se nećemo spuštati'

Seksizmu nikad, a posebno danas, kada obilježavamo Dan žena, nema mjesta u kampanji. Tko god da stoji iza objave, nije dostojan da se o njemu uopće priča, naveo je

Predsjednik riječke Gradske organizacije SDP-a Marko Filipović reagirao je na tvrdnje kandidatkinje za gradonačelnicu Rijeke Ane Blečić Jelenović da SDP stoji iza seksističkog napada na nju na društvenoj mreži, ističući da ta stranica i objava nemaju nikakve veze s njim ni sa SDP-om.

Marko Filipović, ujedno SDP-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika, na svomu Facebook profilu naveo je da se osjetio dužnim reagirati na "neistine koje je kandidatkinja Liste za Rijeku Ana Blečić Jelenović danas iznijela na račun SDP-a".

- Koliko god mi je kao čovjeku žao što se gospođa Ana našla u situaciji da uopće mora govoriti o seksističkom napadu, moram reći da navedena stranica kao ni sporna objava nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom ni s SDP-om. Seksistički komentari su nešto na što se ne želimo i nećemo spuštati - istaknuo je Filipović.

Pozvao je Blečić Jelenović i sve ostale kandidate za gradonačelničku dužnost na korektno ponašanje.

- Seksizmu nikad, a posebno danas, kada obilježavamo Dan žena, nema mjesta u kampanji. Tko god da stoji iza objave, nije dostojan da se o njemu uopće priča - naveo je Filipović.  

Predsjednica riječkog Foruma mladih SDP-a Ivana Prica rekla je da oni ne stoje iza stranice koja je seksistički napala Blečić Jelenović.

- Ne znamo tko stoji iza takve stranice i ne podržavamo seksizam - istaknula je.

Prica navodi da ona, kao predsjednica Foruma mladih SDP-a Rijeke, nikad nije podupirala te da nikada to neće činiti niti dijeliti seksističke komentare.

- Molit ću Vas za korektnu utakmicu bez laži i insinuacija vezanih uz Forum mladih SDP-a Rijeka - poručila je Blečić Jelenović.

Kandidatkinja Liste za Rijeku za riječku gradonačelnicu Ana Blečić Jelenović  u ponedjeljak je optužila SDP da stoji iza seksističke objave na Facebook profilu "Da štima HDZ" prošlog vikenda.

Na spornoj objavi je fotografija nezavisnog kandidata Davora Štimca i njegova tvrdnja "Vrati ću obalu Rijeci" te fotografija s konferencije za novinstvo Ane Blečić Jelenović na kojoj je govorila o toj temi s tekstom "A Blečićku na obalu". 

Blečić Jelenović je ustvrdila kako je ta objava seksistička jer je proglašena prostitutkom. Naime, u Rijeci se, u kontekstu negdašnjeg života u lučkome gradu, pojam "žena na obali" zna povezivati uz prostituciju.

Na pitanje koga sumnjiči za napad na Facebook stranici rekla je:

- Ako su tamo svi kandidati osim jednoga, mogu pretpostaviti o kome se radi, a osim toga, svi koji dijele i lajkaju te memove su osobe iz Foruma mladih SDP-a.

Najčitaniji članci