Obavijesti

News

Komentari 123

Fotelja je vrlo važna: On je iz HNS-a. Da, i njega su uhljebili

Fotelja je vrlo važna: On je iz HNS-a. Da, i njega su uhljebili
1

Alan Košić je VŠS ekonomist, a radit će posao pravnika u državnoj tvrtki koju vodi HNS-ovac. Od srijede je zaposlenik državne tvrtke Podzemno skladište plina Okoli

VIDEO

Alen Košić je bio zamjenik varaždinskog župana i stranačkog HNS-ova kolege Predraga Štromara. Četiri godine imao je plaću 12.189 kuna, pa se zadužio s dva kredita čije rate plaća više od 7000 kuna mjesečno.

Košić i Štromar bili su sigurni da će opet voditi Varaždinsku županiju. Ankete su im davale prednost, stranka ih je podržavala, ali onda ih je ljetos u drugom krugu potukao Radimir Čačić.

Obojica su ostala bez posla, s tim da je Štromar nakon koalicije HNS-a i HDZ-a postao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva. Njegov zamjenik Košić mogao je samo koristiti pravo na šest mjeseci pune plaće nakon smjene, ali mu je trebao posao.

kosic

Od srijede je Košić zaposlenik državne tvrtke Podzemno skladište plina Okoli. Tvrtku vodi HNS-ovac Krešimir Malec, a nedavno smo pisali kako je i Malecov savjetnik bez natječaja postao SDSS-ovac Dragan Crnogorac, koji je magistar tehničkog obrazovanja i crtanja te nije baš imao posla s energetikom. Košić je zbrinut na drugi način.

Holding kao plijen: Miki, ove HDZ-ovce uhljebi za direktore
Holding kao plijen: Miki, ove HDZ-ovce uhljebi za direktore

Iako je, prema biografiji od srpnja, Košić prvostupnik ekonomskog smjera, upravo on je izabran na natječaju za referenta specijalista u službi pravnih, kadrovskih i općih poslova.

- To mjesto je dugo upražnjeno, a inače je rezervirano za pravnika. U natječaju je tražen VSS ili VŠS ekonomist upravo kako bi bio zaposlen Košić. Imat će plaću od 14 do 15 tisuća kuna bruto i ovo je samo nastavk katastrofalne politike političkog kadroviranja – kaže nam sugovornik iz državnog skladišta plina.

Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam
Uhljeb patnik: Plaćaju mi 15 tisuća kn i ni prstom ne mrdam

Kad se pogleda opis poslova na kojima bi Košić trebao raditi, jasno je da su oni rezervirani za pravnika. Štoviše, neki su iznimno osjetljivi i pogreške u pravnim tumačenjima bi mogle nanijeti štetu tvrtki. Tako treba kontrolirati ugovore koji podliježu parafiranju, dakle važne ugovore za tvrtku. Daje stručne ocjene o pravnim aspektima iz područja rada Službe. Prati i primjenjuje pravne regulative važne za poslovanje društva, a to znači europsku i hrvatsku regulaciju na vrlo osjetlivom plinskom tržištu. Također i koordinira poslove kadrovske problematike te treba poboljšati sustave upravljanja kvalitetom, sigurnosti...

Na naš upit zašto je za te poslove tražen ekonomist, iz PSP Okoli su nam odgovorili da je natječaj proveden sukladno internim pravilinicima i potrebi posla.

Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?
Samouhljeb nije vratio milijun kuna, a našao je novi posao?

Kažu da je oglas bio javan, a Košić je ispunjavao sve tražene uvjete.

- Njegov prijam nema veze sa stranačkom pripadnošću. Pri zapošljavanju se vodimo jedino stručnošću ne diskriminirajući niti jednog državljanina bez obzira na spol, rasnu, nacionalnu, vjersku ili političku pripadnost - odgovaraju nam.

U PSP Okoli je inače već od ranije smješten i dugogodišnji član HNS-a Josip Jambrač. U srijedu je portal net.hr objavio i da je HNS-ov bivši direktor đakovačkog Vodovoda Vlado Koren (57) zaposlen kao direktor Divizije mreža u podružnici Hrvatske pošte. Koren je inženjer poljoprivrede stočarskog usmjerenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.