Obavijesti

News

Komentari 12

FOTO Merkel ugrizla ptica. Izlet u zoološki vrt završio vriskom

FOTO Merkel ugrizla ptica. Izlet u zoološki vrt završio vriskom

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u petak glasače da daju glas konzervativnom kandidatu Arminu Laschetu. Merkel svoje posljednje dane kao njemačka kancelarka provodi u posjetu različitim zemljama

VIDEO

Angela Merkel svoje posljednje dane kao njemačka kancelarka provodi u posjetu različitim zemljama. Tako je posjetila i Zoološki vrt u Australiji odnosno Marlow Bird Park. Tamo se fotografirala s mnoštvo šarenih Loriini ptica, piše Bussines Insider.

Jedna od ptica je tijekom hranjenja zamijenila njezin prst za hranu te ju ugrizla. 

Federal Chancellor Angela Merkel visits the bird park Marlow

Čini se da je njemačka čelnica, koji bi trebala odstupiti s tog mjesta nakon 16 godina, u potpunosti uživala u posjetu i nije zadobila ozbiljnije ozljede.

Federal Chancellor Angela Merkel visits the bird park Marlow

Nijemce pozvala da daju glas Laschetu

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u petak glasače da daju glas Arminu Laschetu, konzervativnom kandidatu njezine stranke CDU, kako bi Njemačka "ostala stabilna", dva dana prije parlamentarnih izbora na kojim se bira njezin nasljednik ili nasljednica.

- Da bi Njemačka ostala stabilna, Armin Laschet mora postati savezni kancelar - rekla je Merkel na skupu svoje stranke u Muenchenu prije izbora u nedjelju za koje ankete predviđaju tijesan dvoboj između socijaldemokratskog favorita i njegova protivnika s desnice.

- Nije nevažno tko upravlja Njemačkom - dodala je Merkel te upozorila kakav bi bio na scenarij ako pobijedi socijaldemokrat Olaf Scholz, koji prema anketama vodi. 

Medvjedić posvećen kancelarki: Može i šape postaviti u položaj poznat kao 'Merkeličin romb'
Medvjedić posvećen kancelarki:  Može i šape postaviti u položaj poznat kao 'Merkeličin romb'

- Možete li zamisliti crveno-crveno-zelenu vladu? - pitala je predstavnike CDU i CSU  okupljene u Muenchenu na posljednjem skupu kampanje.

Među mogućim opcijama buduće koalicije nije isključen savez "crveno-crveno-zeleni" između socijaldemokratskog kandidata SPD-a Olafa Scholza, stranke radikalne ljevice Die Lienke te Zelenih. 

Ta koalicija ipak nije najvjerojatnija jer postoje brojne ideološke razlike među trima strankama. 

Ali konzervativci, koji loše stoje u anketama, tu su perspektivu iskoristili kao crvenu krpu ne bi li mobilizirali svoje birače. 

Obožava planinarenje, plivanje i nogomet, a suprug Joachim s Angelom dijeli sve njene strasti
Obožava planinarenje, plivanje i nogomet, a suprug Joachim s Angelom dijeli sve njene strasti

Kancelarka je kritizirala povećanje poreza koje predviđa socijaldemokratski kandidat  što bi moglo nagnati njemačke tvrtke da se presele u Austriju ili Nizozemsku. 

- To nije naša politika - naglasila je kancelarka Merkel te dodala da preferira "politiku koja omogućuje tvrtkama da ostanu u zemlji i otvaraju radna mjesta - ovdje, kako bi Njemačka napredovala".

Kancelarka je također upozorila  na opasnost koju bi Njemačkoj donijelo uklanjanje "kočnice zaduživanja", a riječ je o sigurnosnoj kočnici koja je ugrađena u ustav i ograničava državno zaduženje te na opasnost "zadužene Europske unije" što bi se moglo dogoditi pobjedom ljevice.

Jedna od zadaća "kočnice zaduživanja" je i uspostava "generacijske pravednosti" po kojoj se treba izbjegavati ostavljanje dugova generacijama koje slijede.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk