Obavijesti

News

Komentari 5

Pobjedniku Supertalenta otkrili još pljački: Obična kapa za fast food, a francuska za zlatarnice

Pobjedniku Supertalenta otkrili još pljački: Obična kapa za fast food, a francuska za zlatarnice

Majstor kamuflaže koristio je običnu crnu potkapu kad je pljačkao fast foodove i benzinske otkrila je policija, a zbog pljački zlatarnica sredinom rujna završio je u Remetincu. Zlatarnice je pljačkao s francuskom kapom

VIDEO

Posrnuli pobjednik Supertalenta Petar Bruno Basić (31), koji je sredinom rujna završio u Remetincu zbog pljački zlatarnica, počinio je cijeli niz krađa, otkrila je zagrebačka policija koja je objavila kako su dovršili istragu nad muškarcem zbog osam kaznenih djela razbojništva, a jedno je ostalo na pokušaju.

Nastavkom istrage nad posrnulim plesačem potvrdili su sumnju da je od 20. siječnja do 14. travnja 2023. godine najčešće u noćnim satima na području Zagreba te jednom u Zaprešiću nad zaposlenicima činio razbojništva kako bi se domogao novca.

Produljit će mu istražni zatvor?

Istraga protiv Petra Brune Basića širi se zbog sumnje da je napravio još osam razbojničkih prepada. On se i dalje nalazi u istražnom zatvoru Remetinec kako ne bi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti nedjela, a tužiteljstvo će ovaj tjedan, po svemu sudeći, od sutkinje istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici zatražiti da mu se produlji istražni zatvor po istim osnovama.

Bivši pobjednik 'Supertalenta' ide u istražni zatvor. Na sudu se branio šutnjom: 'Žalit ćemo se'
Bivši pobjednik 'Supertalenta' ide u istražni zatvor. Na sudu se branio šutnjom: 'Žalit ćemo se'

Pljačkao fast foodove i benzinske

Sumnja se da je u pet navrata došao do restorana brze hrane, od toga jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškoj cesti te dva puta u Ulici 1. pile gdje je maskiran potkapom došao do prozora te uz prijetnju pištoljem zaposlenicima otuđivao novac.

U jednom navratu, u jednom od restorana, nije uspio u svome naumu da se domogne novca.


 
Također, sumnja da je tako krajem siječnja došao u benzinsku postaju u Ulici SR Njemačke, a nakon sedam dana u poslovnici za otkup plemenitih metala u Ulici Pavla Šubića gdje je, uz prijetnju pištoljem, počinio razbojništvo nad zaposlenicima kako bi ukrao novac.
 
Tu nije bio kraj njegovom kriminalnom ponašanju. U Zaprešiću, u Tržnoj ulici, došao je u mjenjačnicu gdje je na već uhodan način, prijeteći pištoljem, zaposlenici otuđio novac.
 
Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 23.000 eura.
 
Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.     

VIDEO Posrnulog pobjednika 'Supertalenta' uhitili su zbog pljački dviju zlatarni u Zagrebu
VIDEO Posrnulog pobjednika 'Supertalenta' uhitili su zbog pljački dviju zlatarni u Zagrebu

Novac trošio na putovanja i luksuz

Podsjetimo, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su sredinom rujna kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 31 godinu zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela razbojništva, jedno kazneno djelo krađe i tri kaznena djela krivotvorenja isprave na području Grada Zagreba. 

Prikupili su dokaze i saznanja kako je osumnjičeni muškarac počinio dva kaznena djela razbojništva u dvije zlatarnice i to u Zagrebu u Ulici Vice Vukova u zlatarnicu koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra te drugu zlatarnicu u Sesvetama u Ninskoj ulici.  

- Izvadio sam smotuljak sa zlatnim lančićima, stavio ih na pult, a lopov je tražio da mu pokažem određeni lančić. Sagnuo sam glavu kako bih izvadio lančić, a kad sam podignuo pogled, u oči mi je našpricao suzavac. Uzeo je cijeli smotuljak i istrčao kroz vrata - ispričao nam je Tihomir Macan Zvonar (46), vlasnik zlatarnice Daria u Sesvetama.

Policija je utvrdila da je navedena kaznena djela osumnjičeni počinio tako da je od zaposlenika zlatarnica prvo zatražio da mu pokažu zlatni nakit, a kada bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra, da bi ih tada suzavcem pošpricao i s pulta uzeo zlatni nakit s kojim bi zatim pobjegao.

Do zlatarnica koje je pljačkao dovezao bi se automobilom na koje je stavio ukradene registracijske pločice. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale.

Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života.

Međutim, tu nije bio kraj njegovom protupravnom ponašanju, sumnja se daje je počinio i kazneno djelo krađe na štetu trgovačkog centra na adresi u Zagrebu, Buzinski Krči gdje je početkom srpnja došao automobilom na koji je stavio ranije ukradene registracijske pločice te iz skladišta otuđio više komada različitih artikala.

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije