News

Komentari 1

Francuski ministar šalje 'poruku mira muslimanskom svijetu'

Francuski ministar šalje 'poruku mira muslimanskom svijetu'

Ne slušajte glasove koji žele izazvati nepovjerenje. Ne dopustimo da nas manjina manipulatora zarobi svojim ekscesima, rekao je ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian

Francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian uputio je u četvrtak "poruku mira muslimanskom svijetu" i naglasio da je Francuska "zemlja tolerancije", a ne "prijezira i odbacivanja" nakon novog islamističkog napada u kojem su u Nici ubijene tri osobe.

- Ne slušajte glasove koji žele izazvati nepovjerenje. Ne dopustimo da nas manjina manipulatora zarobi svojim ekscesima - rekao je dok je njegovo ministarstvo u Nacionalnoj skupštini izlagalo proračun. 

Dva tjedna nakon što je čečenski islamist dekapitirao gimnazijskog profesora u pariškoj regiji, tri osobe su ubijene nožem u četvrtak ujutro u jednoj crkvi u Nici, na jugoistoku Francuske.  

Napadač je 21-godišnji Tunišanin  koji je nedavno stigao iz Lampeduze, prema izvorima bliskim predmetu, a izvikivao je "Alahu Akbar" tijekom napada. 

Policija ga je ranila vatrenim oružjem tijekom intervencije i on je hospitaliziran.

- Nećemo odustati od vrijednosti koje tvore Francusku, posebice slobode vjere - rekao je francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Najčitaniji članci