Obavijesti

News

Komentari 30

Zaražen Franko Vidović, i Željko Reiner opet završio u izolaciji

Zaražen Franko Vidović, i Željko Reiner opet završio u izolaciji

Na sjednici je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić

VIDEO

U srijedu je u Hrvatskom saboru bila zatvorena sjednica saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost koja je trajala dva sata, a jedan od njezinih sudionika je pozitivan na korona virus. 

Radi se o saborskom zastupniku Franku Vidoviću, a nakon tog saznanja čeka se odluka epidemiologa kakve mjere će odrediti za ostale sudionike sjednice, javlja N1.

Osim Vidovića, članovi Odbora su još SDP-ovi Nikša Vukas, koji je predsjednik te Mišel Jakšić, HDZ-ovci Ivan Budalić, Ante Sanader, Miroslav Tuđman i Anđelko Stričak, Mostov Miro Bulj, HSLS-ov Dario Hrebak, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro, Suverenist Željko Sačić te predstavnica albanske nacionalne manjine Ermina Prljaskaj Lekaj. A na sjednici Odbora su još Bili i Mostov Nikola Grmoja i šef Suverenista Hrvoje Zekanović.
 

Nove mjere u Belgiji: Zatvaraju restorane i barove na 4 tjedna
Nove mjere u Belgiji: Zatvaraju restorane i barove na 4 tjedna

Na sjednici Odbora je dvadesetak sudionika bilo u zatvorenom prostoru oko dva sata, pa je sada pitanje hoće li svi koji su bili prisutni završiti u samoizolaciji.

Na sjednici je bila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef kriminalističke policije Antonio Gerovac, šef SOA-e Daniel Markić.

Opet rekord: 793 novozaražena, preminulo je deset pacijenata
Opet rekord: 793 novozaražena, preminulo je deset pacijenata

Prema riječima nekoliko zastupnika, tajnica Odbora sve je sudionike dvosatnog sastanka zvala i rekla im da ostanu kod kuće i čekaju poziv epidemiologa.

Iz predostrožnosti, svi koji su u srijedu bili sa njim na sjednici tog Odbora, neće u petak doći u Hrvatski sabor, no je li i kome od njih određena mjera samoizolacije, u Saboru u petak nisu raspolagali tom informacijom.

 Član Odbora Anđelko Stričak (HDZ) potvrdio je kako je, kao i ostali članovi tog Odbora, obaviješten da je Vidović (SDP) pozitivan i da bi bilo dobro da ostane kući i pričeka naputak epidemiologa.

 Obavijest smo dobili u četvrtak navečer, a danas bi trebali dobiti upute o daljnjim koracima, rekao je Stričak Hini.

 Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove Odbora, bio i niz drugih sudionika, među njima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef SOA-e Daniel Markić.

 I akademik Željko Reiner preventivno je danas kod kuće, nakon što je u utorak, prvog radnog dana nakon samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja se u četvrtak razboljela „i postala pozitivna“.

 - Po savjetu epidemiologa sam ostao kod kuće i u ponedjeljak ću se testirati, pa vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom ili ću opet ići u samoizolaciju. A to stvarno ne bih rado“, ističe Reiner. Kaže da se osjeća dobro i „posve zdravo“.

  Akademik Reiner 'prvu' je samoizolaciju odradio nakon što je početkom listopada bio u kontaktu sa pozitivnom osobom.  

  Saborski Klub HDZ-a, koji je danas trebao zasjedati, odgodio je tu sjednicu.

  Učinili smo to zbog pogoršane epidemiološke situacije i činjenice da se za 70-tak zastupnika, u dvorani gdje inače zasjedaju, ne može održati propisana distanca, rekao je glasnogovornik Kluba Zoltan Kabok.

Inače, Reiner, Škoro i Sanader su i potpredsjednici Sabora pa osim predsjednika Gordana Jandrokovića, sjednicu još može voditi Furio Radin. SDP trenutno nema potpredsjednika jer je Rajko Ostojić zamrznuo mandat, a njegovu zamjenu, Sabinu Glasovac, Sabor bi upravo danas trebao izglasati. No, Sabor ionako nakon današnje sjednice ide na dvotjednu stanku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"