News

Komentari 2

G7: Ako Putin napadne Ukrajinu nastat će teške posljedice...

G7: Ako Putin napadne Ukrajinu nastat će teške posljedice...

Na samitu u gradu Liverpoolu na sjeveru Engleske, izaslanici G7 rekli su da su ujedinjeni u osudi ruskoga gomilanja snaga blizu Ukrajine i pozvali Moskvu na smirivanje stanja

Skupina sedam najbogatijih demokracija upozorila je Rusiju u nedjelju na "teške posljedice" bude li predsjednik Vladimir Putin napao Ukrajinu, prema nacrtu izjave koji je dobio Reuters.

Na samitu u gradu Liverpoolu na sjeveru Engleske, izaslanici G7 rekli su da su ujedinjeni u osudi ruskoga gomilanja snaga blizu Ukrajine i pozvali Moskvu na smirivanje stanja.

"Rusija ne bi trebala sumnjati da bi daljnja vojna agresija na Ukrajinu imala velike posljedice i tešku cijenu", stoji u nacrtu izjave, potvrdili su izvori iz G7.

Ukrajina je u središtu krize u odnosima Istoka i Zapada te optužuje Rusiju za gomilanje desetaka tisuća vojnika koji se pripremaju za moguću vojnu ofenzivu velikog raspona.

Rusija niječe da planira napad i Ukrajinu i SAD optužuje da se ponašaju destabilizirajuće te je rekla kako joj treba jamac sigurnosti radi vlastite zaštite.

Skupinu G7 čine Britanija, Francuska, Italija, Japan, Kanada i SAD, a uključeni su i predstavnici Europske unije.

Najčitaniji članci