News

Komentari 0

Garešnica: Pronašli tijela deset žrtava Drugog svjetskog rata...

Garešnica: Pronašli tijela deset žrtava Drugog svjetskog rata...

Na temelju prikupljenih podataka o grobištu žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja su 24. veljače započeli s istraživanjem u Tomašici. Isti dan potvrdili su i pronalazak posmrtnih ostataka

Ministarstvo hrvatskih branitelja je ovaj tjedan započelo s iskopavanjem posmrtnih ostataka pronađenih žrtava Drugog svjetskog rata u Garešnici. 

Za sada su pronašli kosti desetero ljudi. 

Na temelju prikupljenih podataka o grobištu žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja su 24. veljače započeli s istraživanjem u Tomašici. Isti dan potvrdili su i pronalazak posmrtnih ostataka. 

Cijeli tjedan aktivnosti su bile usmjerene na utvrđivanje površine pronađene grobnice i pripremu za provođenjem iskopavanja.

Iskopavanje će se nastaviti i sljedeći tjedan. 

Meteorološki uvjeti uvelike su utjecali na početak rada na području Garešnice. 

Pomoćnik ministra i čelnik Uprave za zatočene i nestale Stjepan Sučić sastao se s gradonačelnikom Grada Garešnice Josipom Bilandžijom kako bi upoznali djelokrug rada. 

Pomoćnik ministra Sučića gradonačelnika je upoznao s načinom istraživanja. Naglasak su stavili na operativni postupak u istraživanju masovnih i pojedinačnih grobišta žrtava. 

Najčitaniji članci