Obavijesti

News

Komentari 11

Geolog pokopao Vučića: Kakvo zlato? Pa to nije novo nalazište. Njegovu izjave su diletanstke

Geolog pokopao Vučića: Kakvo zlato? Pa to nije novo nalazište. Njegovu izjave su diletanstke

Izjave predsjednika i njegova obećanja narodu da smo mi sve bogatiji i da je svaki dan neko novo bogatstvo najblaže su rečeno diletantske, rekao je Branislav Božović

VIDEO

Predsjednikova topla voda i senzacionalno priopćenje da je otkriveno nalazište zlata koje će nas lansirati u blagostanje za geološke stručnjake odavno je poznata činjenica. Zona Homoljskih planina je naša najveća zona nalazišta zlata dosad i nema govora da je pronađeno na nekom drugom mjestu, komentirao je tako geolog i član Nacionalne ekološke asocijacije Branislav Božović Vučićevu izjavu o velikom nalazištu zlata u Srbiji. 

POGLEDAJTE VIDEO: Sastali se Plenković i Vučić

Pokretanje videa...

Sastali se Plenković i Vučić: 'Pričali smo o europskom putu, razgovor je bio korektan' 00:44

- Kada predsjednik kaže da je pronađeno novo nalazište i tajnovit je u tome, građani mogu misliti da je kod nekog grada, primjerice, Beograda ili Šapca. Ne, to može isključivo biti u Homolju. To nije novo nalazište, već dio iste rudne mase koja se nalazi ispod planinskog kompleksa - rekao je Božović i naglasio kako do otvaranja rudnika mogu proći desetljeća.

- Izjave predsjednika i njegova obećanja narodu da smo mi sve bogatiji i da je svaki dan neko novo bogatstvo najblaže su rečeno diletantske. Nije to bogatstvo za sad i odmah. Ako se suvremenim metodama istraživanja i ustanovi da su pojave rude zlata velike, do otvaranja rudnika mogu proći desetljeća. Imamo obećanja da će se naša nalazišta pretvoriti u zlatnu groznicu Amerike, takav je ton predsjednika, a naš narod koji se u to ne razumije stvari promatra jednostavno i pretpostavlja da će jednog dana svi krenuti vaditi zlato, kako tko bude htio. U svemu tome nitko ne govori i ne razmišlja o budućnosti - pojasnio je Božović za Novu.rs. 

Vučić tvrdi: Upozorili su me da će Srbija imati teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo
Vučić tvrdi: Upozorili su me da će Srbija imati teške posljedice ako ne prihvati plan za Kosovo

Podsjetimo, nakon što je upozorio na niz političkih i ekonomskih posljedica ako plan za Kosovo ne bude prihvaćen, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je na kraju konferencije za medije objavio da je u Srbiji pronađeno novo nalazište zlata. 

- Imam jednu dobru vijest. Našli smo još jedno mjesto u Srbiji s puno više zlata, ali da ne govorim točno još, sjatit će se svi. Zna nas dvoje gdje je to mjesto. Ne pokušavajte to saznati dok ne dođemo raditi svoj posao. Inače, kako se sazna, skoči cijena svega puta 10, puta 50 - rekao je Vučić i dodao kako će raditi svoj posao. 

- Prema prvim preliminarnim izvještajima, radi se o jednome od prvih sto nalazišta u cijelom svijetu.  Mi ćemo svoj posao raditi, naše je da budemo zabrinuti. Narod Srbije zna da će ovo biti teška godina za nas, ali što da radimo. Iz ove kože ne možete, a preživjela je Srbija i pobijedila u mnogo težim prilikama, pobijedit će i danas - dodao je Vučić. 

Vučić pokazao spremnost da prihvati europski plan o Kosovu
Vučić pokazao spremnost da prihvati europski plan o Kosovu

Inače, i za vrijeme bivšeg čelnika Srbije i ratnog zločinca Slobodana Miloševića, kad je financijska situacija u toj zemlji bilo katastrofalno, govorilo se da je u Srbiji veliko nalazište zlata pa su čak i jedno brdo zbog toga dignuli u zrak. 

Slično radi i Vučić već desetljećima. Kad god je njegova vlas u nezavidnoj situaciji, on prebacuje fokus na neku drugu 'bombastičnu' temu samo da se ne bi govorilo o onome što šteti njemu i njegovim ljudima, a to je u ovom slučaju priznavanje Kosova kao nezavisne države. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature