News

Komentari 23

'Glas za HDZ je siguran, a glas za Škoru vodi u neizvjesnost...'

'Glas za HDZ je siguran, a glas za Škoru vodi u neizvjesnost...'

U ovoj izbornoj jedinici HDZ je jaka politička opcija koja je pobijedila 2015. i 2016. godine, očekujem da ćemo pobijediti i ove godine i imati najveći broj glasova, istaknuo je Jandroković u Bjelovaru

Nositelj HDZ-ove liste za II. Izbornu jedinicu Gordan Jandroković u petak je iz Bjelovara poručio biračima desnice kako je njihov glas za HDZ siguran glas, dok glas za čelnika Demokratskog pokreta Miroslava Škoru, ističe, vodi u neizvjesnost.

"Moja poruka biračima na desnoj strani političkog spektra je ta da je glas za HDZ siguran glas, a glas za Miroslava Škoru može dovesti do toga da nam je sudbina sutra neizvjesna”, rekao je Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a.

U društvu kandidata s HDZ-ove liste predizbornu kampanju započeo je obilaskom bjelovarskih tvrtki Gala, Hittner i Koestlin, gdje je pred novinarima ponovio kako njegova stranka u II. Izbornoj jedinici očekuje šest mandata.

Ponovno očekujemo najveći broj glasova u II. izbornoj jedinici

"U ovoj izbornoj jedinici HDZ je jaka politička opcija koja je pobijedila 2015. i 2016. godine, očekujem da ćemo pobijediti i ove godine i imati najveći broj glasova”, istaknuo je Jandroković.

S proizvodnjom od 50 milijuna jaja godišnje, Gala je treća u Hrvatskoj, ali i prva hrvatska tvrtka koje je uspješno iskoristila sredstva iz pretpristupnog fonda IPARD.

Tijekom posljednjih 11 godina uz pomoć EU fondova investirali su 48 milijuna kuna te ostvarili pravo na povrat 13,5 milijuna kuna, odnosno 28 posto, kazao je direktor i suvlasnik tvrtke Jakov Ćorić, dodavši da ta tvrtka nije koristila mjere Vlade tijekom prvog vala pandemije koronavirusa.

"Zbog poduzetničkog duha, izvrsne suradnje s državnom administracijom i dobrog razumijevanja EU fondova kompaniju su digli u sam hrvatski vrh i na tome im čestitam i došao sam iskazati potporu za razdoblje koje je pred nama i koje sa sasvim sigurno neće biti lako”, istaknuo je Jandroković nakon obilaska proizvodnih pogona.

Gospodarska situacija u RH i svijetu bit će vrlo izazovna

Poručio je i da će gospodarska situacija u Hrvatskoj i svijetu biti vrlo izazovna.

"U tom kontekstu nužna je stabilna, odgovorna i ozbiljna vlast. Jednako tako, prevažni su nam ljudi koji će odgovorno voditi svoje tvrtke, isplaćivati plaće”, naglasio je Jandroković i dodao da poduzetnici zaslužuju svaku pohvalu, ali i potporu svih nas.

Odgovarajući na novinarska pitanja kazao je da je Miroslav Škoro u drugom krugu predsjedničkih izbora imao mogućnost poručiti biračima da izaberu Zorana Milanovića ili Kolindu Grabar-Kitarović, ali kao kandidat desnice nije poslao poruku potpore desnoj kandidatkinji, "zbog čega danas imamo predsjednika".

Taj predsjednik, dodao je, ne poštuje Dan državnosti te smatra da ploče s hrvatskim braniteljima treba baciti, aludirajući na Milanovićevu izjavu tijekom obljetnice akcije "Bljesak" kada je rekao da HOS-ovu ploču kode Okučana s pozdravom "Za dom spremni" treba "negdje baciti".

 

Najčitaniji članci