News

Komentari 2

I glavni zadarski epidemiolog ima koronu: 'Osjećam se dobro'

I glavni zadarski epidemiolog ima koronu: 'Osjećam se dobro'

Izuzetno sam oprezan od početka epidemije i uvijek sam na distanci s ljudima, osim kad uzimam briseve, rekao je doktor Alan Medić koji će izolaciju provesti kod kuće

Glavni zadarski epidemiolog, voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar dr. Alan Medić pozitivan je na koronu. Testiranje u srijedu ujutro pokazalo je pozitivan nalaz na COVID-19, a simptome je osjetio večer ranije. Izolaciju će provesti na kućnoj adresi te nastaviti raditi od kuće.

- Osjećam se uglavnom dobro, a simptome, odnosno blagu temperaturu, dobio sam sinoć i imam  je i sad. Izuzetno sam oprezan od početka epidemije i uvijek sam na distanci s ljudima, osim kad uzimam briseve, tako da pretpostavljam da sam se unatoč dobroj zaštiti najvjerojatnije zarazio obavljajući posao na terenu. Osim  članova obitelji, nemam drugih kontakata koji će trebati ići u samoizolaciju, jer se cijelo vrijeme pridržavam preporučenih mjera- rekao je dr. Alan Medić.

Medić je tako ubrojen među 151 novooboljelog od virusa korone na području Zadarske županije. Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar (74), Benkovac(5), Biograd na Moru(5), Nin(2) i Obrovac(2) te općina Bibinje(3), Galovac(2), Jasenice(2), Novigrad(6), Pakoštane(3), Poličnik(2), Posedarje(1), Privlaka(1), Sali(13), Stankovci(2), Sukošan (11), Sv.Filip i Jakov(9), Škabrnja(2), Vir(2), Vrsi(1) i Zemunik Donji (1)

Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 491 uzorak, a pod aktivnim nadzorom je 16466 stanovnika. U ovome trenutku imamo  1959 aktivnih slučajeva, a oporavilo se 268 ljudi.

Testiranje korisnika i djelatnika Doma za starije i nemoćne osobe Zadar-podružnica Sali ustanovljeno je da su 8 korisnika i 1 djelatnica pozitivni  na koronavirus.

U Općoj bolnici u Zadru od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih kroničnih bolesti preminuo je 72-godišnji pacijent. Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 55 bolesnika od kojih je devet na respiratoru, a u biogradskoj bolnici na liječenju su 24 pacijenta oboljela od korona virusa. 

Najčitaniji članci