Obavijesti

News

Komentari 85

Gledali kako umire: Preklinjao sam Hitnu pomoć da je spasi

Gledali kako umire: Preklinjao sam Hitnu pomoć da je spasi
3

Marija je druga žrtva reforme Hitne pomoći, koja je na snazi od 1. studenog. Na Krku je prošlog tjedna umro muškarac. Pozlilo mu je, a umro je pred vratima Hitne

VIDEO

Bio sam u šoku i izgubljen kad je došla Hitna. Nisam mogao misliti ni o čemu, nadao sam se samo da će joj pomoći. Pa zbog pomoći smo ih i zvali tako kasno u noći. Da su se barem potrudili da je spase, ne kažem da bi uspjeli, ali tko zna. Ovako mi ostaje samo tuga, bol i gorčina na Hitnu. Tek što je medicinska sestra ušla u spavaću sobu, uhvatila je suprugu za ruku i rekla: “Pa vidite da je ona mrtva i mi tu ne možemo ništa napraviti”. Vozač je samo slegnuo ramenima. Gotovo sam se oduzeo. Pa probajte nešto, preklinjao sam je. Tek ju je tada pokušala reanimirati rukama, ali to sam tako mogao i sam. Da je ona uza se imala bilo kakvu medicinsku aparaturu, bilo bi drugačije. Pa oni su došli bez ičega. Oni su mojoj supruzi dali umjetno disanje hvatanjem za ruku, ogorčen je Sretko Božić iz Umaga, suprug nesretne Marije, koja je u noći na nedjelju umrla od srčanog udara. U ekipi Hitne pomoći koja je došla na intervenciju nije bilo liječnika nego samo medicinska sestra i vozač. Takav tim je ustrojen nakon reforme Hitne medicinske pomoći.

- Ako će smrt moje supruge biti pouka zaposlenicima Hitne da se ovakvim neadekvatnim intervencijama ubuduće ne zabilježi niti jedna smrt, onda sve ovo barem donekle ima smisla - suznih očiju upozorava suprug Sretko na Marijinu grobu.

- Na ovakvu intervenciju je morao ići liječnik, a ne medicinska sestra i vozač. Danas se ovo dogodilo mojoj sestri, sutra će vama i nekom drugom. Ovaj sustav Hitne je neodrživ jer kod srčanih udara svaka sekunda život znači. Možemo se samo u Boga uzdati da pokraj ovakve Hitne ostanemo živi - ogorčen je Zlatko, brat nesretne Marije.

Nakon Marijine smrti bili su ogorčeni i u umaškom domu zdravlja. Ravnatelj je rekao kako je upozoravao da ovakva reforma nema smisla. Ministar Milinović je odgovorio kako misli da je reforma dobra.

Uspjela im peticija: U umaškoj Hitnoj zaposlili su liječnike

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...