News

Komentari 129

Grad samo Pripuzovoj tvrtki duguje skoro 11 milijuna kuna, u petak će dug naplatiti ovrhama

Grad samo Pripuzovoj tvrtki duguje skoro 11 milijuna kuna, u petak će dug naplatiti ovrhama

Dio vjerovnika odnosno tvrtki koje su svoje usluge izvršile prema Gradu, no za iste već mjesecima nisu plaćene, spremaju se u petak 8. listopada pokrenuti ovrhe te prisilno naplatiti svoja potraživanja od Zagreba

Novi problemi za gradonačelnika Tomislava Tomaševića spremaju se već sutra, u petak 8. listopada. Kako dozajemo iz pouzdanih izvora, dio vjerovnika kojima Grad duguje za usluge koje su izvršili u ožujku i travnju, pokreće ovrhu radi naplate dugovanja.

Među njima je, doznajemo, i tvrtka Petra Pripuza CE-ZA-R. Prema našim podacima, samo toj tvrtki Grad Zagreb dužan je nešto manje od 11 milijuna kuna. 

Podsjetimo, prije dva dana oglasili su se iz Pripuzove tvrtke C.I.O.S.  koja je još od ljeta nudila besplatne usluge Gradu vezano za glomazni otpad, skladištenje i usitnjavanje dok se ne pronađe trajno rješenje. 

Pripuzove tvrtke su se uredno javljale na natječaje, no kako su uglavnom bile konkurentne te imale jedne od najpovoljnijih ponuda, natječaji su, ili poništavani, ili nisu ni objavljivani rezultati, odnosno Grad se do danas nije odlučio s kime ima namjeru surađivati.

Zbog toga su iz C.I.O.S.-a su presjekli: "Želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom - ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum."

Gradonačelnik Tomislav Tomašević dakle po tom pitanju očito može odahnuti no sutra će vjerojatno morati suočiti s novim ovrhama kojima će se vjerovnici prisilno od Grada naplatiti. 

Najčitaniji članci