Obavijesti

News

Komentari 62

Grad Zagreb objavio upitnik: Žele znati kako građani žive

Grad Zagreb objavio upitnik: Žele znati kako građani žive

Upitnikom žele saznati kakva je kvaliteta života stanovnika Zagreba kako bi tada prema dobivenim podacima mogli kreirati programe i mjere socijalne zaštite

VIDEO

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, ovim upitnikom želi ispitati socioekonomski status i kvalitetu života građana i građanki Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava svake godine 17. listopada, a koji je Glavna skupština Ujedinjenih naroda službeno proglasila 1993. godine, stoji u objavi Grada Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO - na Dolcu se oprostili od dugogodišnjih kolega:

Pokretanje videa...

Dolac tuguje za preminulim prodavačima: 'Radili smo 15 godina jedni kraj drugih, sad su im štandovi prazni’ 01:00

Njihovu objavu donosimo u cijelosti:

Namjera proglašenja tog dana je upozorenje i borba protiv rastućeg problema siromaštva, manjka materijalnih dobara osoba, a koji utječu na kvalitetu života i mentalno zdravlje, isključenost iz različitih sustava društva, nezaposlenost, nedostatak perspektive i osjećaj nemoći koji prati siromaštvo i socijalnu isključenost. Na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba 16. ožujka 2021. godine usvojena je Zagrebačka strategija borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti za razdoblje od 2021.-2025. godine. Time je Grad Zagreb postao prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je osmislio i usvojio strateški dokument koji je isključivo posvećen prevenciji siromaštva i socijalne isključenosti, a jedna od aktivnosti je i provedba istraživanja.

Cilj ovog istraživanja socioekonomskog statusa i kvalitete života građana i građanki Grada Zagreba je dobiti uvid u stvarno stanje znanstveno – istraživačkim pristupom kako bismo bolje razumjeli situaciju s kojom se nose naši građani/ke. Na temelju dobivenih rezultata, želimo kreirati programe i mjere socijalne zaštite koji će biti usmjereni na poboljšanje kvalitete života i smanjenje rizika od siromaštva i socijalne isključenosti.

Tko je zaslužan za ekspresne otkaze šefovima Holdinga? Dva Bandićeva čovjeka iz sjene
Tko je zaslužan za ekspresne otkaze šefovima Holdinga? Dva Bandićeva čovjeka iz sjene

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno i anonimno te u bilo kojem trenutku možete odustati od ispunjavanja. Podaci koje prikupimo analizirat će se zbirno te se ni na koji način neće moći konstruirati identitet pojedine osobe koja je sudjelovala u istraživanju.

Upitnik možete pronaći OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa