Obavijesti

News

Komentari 7

"Gradnju Pelješkog mosta neće ugroziti žalbe na natječaje"

"Gradnju Pelješkog mosta neće ugroziti žalbe na natječaje"
1

Butković je kazao da, koliko je njemu poznato, postoje dvije žalbe na nedavno raspisani natječaj za gradnju Pelješkog mosta, ali nije želio reći koje su se tvrtke žalile

VIDEO

Tehnički ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković potvrdio je u srijedu kako žalbe na nedavni javni natječaj za izgradnju Pelješkog mosta neće ugroziti aktivnosti u vezi tog projekta, te je pozvao Državnu komisiju za kontrolu postupka javne nabave da što prije riješi te žalbe.

"Apeliram na Državnu komisiju da što prije riješi žalbe, jer se radi o prioritetnom infrastrukturnom projektnu velike važnosti za Republiku Hrvatsku kojim spajamo svoj teritorij," rekao je Butković novinarima kasno poslijepodne u Podstrani, nakon sastanka sa lokalnim dužnosnicima s kojima je razgovarao o razvoju infrastrukture na području te općine istočno od Splita.

Butković je kazao da, koliko je njemu poznato, postoje dvije žalbe na nedavno raspisani natječaj za gradnju Pelješkog mosta, ali nije želio reći koje su se tvrtke žalile. "Ne mogu o tome govoriti, jer to su predmeti koje rješava Državna komisija koja je nadležna za takve žalbe," rekao je Butković . Prema medijskim napisima, "Viadukt" je uputio žalbu na neke uvjete natječaja za gradnju Pelješkog mosta, a ta se žalba tumači, kako navode mediji, kao "Viaduktova" kupovina vremena do tehničkog pregleda mosta na Dravi, koja će mu biti "referencija za Pelješki most."

Butković je najavio kako će sljedećeg tjedna u Neumu s bosanskohercegovačkim ministrom prometa razgovarati o Pelješkom mostu te će poptisati ugovor o izgradnji mosta na Svilaju. Izvijestio je kako je na sastanku sa  načelnikom općine Podstrana Mladenom Bartulovićem i županom splitsko-dalmatinskim Zlatkom Ževrnom i njihovim suradnicima razgovarao o prevladavanju prometnih poteškoća na području općine Podstrana. Kazao je kako Hrvatske ceste pripremaju projekt kojim će se izbjeći "crne točke" na državnoj cesti D8 na području općine Podstrana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Raspisat će se natječaj za izgradnju četiri raskrižja, a razgovarali smo i o potrebi izgradnje nogostupa na dionici državne  cete D8 na području Podstrane," rekao je Butković. Kazao je i kako je na sastanku razgovarano i o projektima na pomorskom dobru i nužnosti izgradnje brze ceste Split-Omiš, dodavši kako je u pripemi studija utjecaja na okoliš za tu brzu cestu, a uskoro će krenuti i u projektiranje te dionice.

Župan Zlatko Ževrnja je istaknuo kako je brza cesta Split-Omiš, nakon Pelješkog mosta, najvažniji državni projekt u prevladavanju prometnih poteškoća u Hrvatskoj. "U ljetnom razdoblju na dionici  Jadranske magistrale između Splita i Omiša prometuje 60.000 vozila, a svake godine taj se promet povećava oko četiri posto te ćemo doživjeti kolaps ako se nešto ne poduzme  u rješavanju tog prometnog problema, koji ljeti stvara velike prometne gužve i zastoje. Izgradnja te dionice brze ceste stajala bi oko 2,3 milijardi kuna i nadamo se za tu namjenu i sredstvima iz EU fondova", kazao je župan Ževrnja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina