Obavijesti

News

Komentari 399

Gradonačelnica Supetra: Nema više donacija, a ni Torcida kupa

Gradonačelnica Supetra: Nema više donacija, a ni Torcida kupa
8

Napadači su vikali: 'Tko je ovdje Srbin?!' A onda je krenulo šaketanje, ispričao nam je napadnuti mladić. Supetarska gradonačelnica zbog napada na sezonske radnike povukla je donaciju Torcida kupu

VIDEO

U Supetru na Braču huligani su napali četvero sezonskih radnika koji su se u nedjelju ujutro vraćali iz noćnog provoda. 

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je netko iza nas poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: 'Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?' Nismo rekli ni riječ, a onda su nas počeli udarati, bacili su nas na pod i cipelarili - ispričao nam je napadnuti mladić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:56
Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'
Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'

Policija je objavila kako je privela dvojicu osumnjičenih za napad, a javila se i gradonačelnica Supetra Ivana Marković, koja je objavila kako je povukla donaciju Torcidi kupu, malonogometnom turniru koji se održao u Supetru za vikend.

Kaže da, iako sezonski radnici nisu bili napadnuti tijekom turnira, napadači su bili sudionici ili posjetitelji Torcida Kupa.

'Napadači su bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa'

- U ime grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem ovaj napad. Neprihvatljivo je da se ovako nešto može dogoditi. Mi smo uvijek bili tolerantan grad i prihvaća sve goste i radnike i one koji žele doći tu živjeti i raditi. Najgore je što se napad dogodio zbog toga što je netko druge nacionalnosti, govori drugim jezikom ili je drugačiji. Posebno mi je krivo što je jedan momak bio iz Supetra i želim njemu, i ostalima, brz oporavak. Kao gradonačelnica sam, obzirom da su sudionici napada bili posjetitelji ili sudionici Torcida kupa, odlučila ukinuti donacije i uskratiti korištenje sportskih terena. Ne možemo podržavati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji ovako reagiraju. Pokušat ću kontaktirati sa svim žrtvama. S majkom stradalog iz Supetra sam već razgovarala - rekla je gradonačelnica Supetra Ivana Marković za 24 sata. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

03:19

Na pitanje može li se njima garantirati sigurnost u gradu, Marković ističe da nitko od napadača nije bio iz Supetra i da će ponuditi svoju podršku i pomoć dokle god ozlijeđeni budu u Supetru. 

Na svom Facebook profilu Marković je apelirala i na institucije koje je pozvala da "najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti". 

Vikali su: 'Tko je ovdje Srbin?'

Podsjetimo, u Supetru je 20-ak nasilnika pretuklo četvero sezonskih radnika koji su se u nedjelju ujutro vraćali iz noćnog provoda.  Među njima bila je i djevojka. Oko 4 sata ujutro prošli su pokraj pekare u centru Supetra. Vidjeli su 20-ak mladića u pekari i ispred nje, ali nisu na njih obraćali pažnju već su nastavili svojim putem.

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je netko iza nas poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: 'Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?' Nismo rekli ni riječ, a onda su nas počeli udarati, bacili su nas na pod i cipelarili - nastavio je priču.

Među napadnutim sezoncima bila su dvojica Vukovaraca srpske nacionalnosti.

Spasio ih taksist

- Djevojka je pokušala obraniti kolegu, legla je na njega i zagrlila ga. Ali nisu prestajali i cipelarili su i nju i njega. Naišao je taksist, uperio svjetla u njih i počeo trubiti. Svi su se razbježali - nastavio je.

Hitna je ubrzo odvela mladića kojem su nos slomili na četiri mjesta. On je s Brača:

- Vjerojatno su čuli Vukovarce kako pričaju. Nije to bila domaća ekipa, prepoznao sam samo jednog s Brača - rekao je pretučeni Bračanin.

Ostali su lakše ozlijeđeni, a djevojka je prekrivena modricama.

Policija uhitila dvojicu

Splitsko-dalmatinska policija potvrdila je kako su intervenirali u ulici Hrvatskih velikana u Supetru, te su potvrdili napad. Uhitili su mogućeg napadača (22) kojeg su odveli na triježnjenje.

U nedjelju oko 10 sati u Splitu je također uhićen i 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, priopćili su iz policije.

Protiv obojice privedenih policija je podnijela Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu zbog narušavanja javnog reda i mira.

- Optužni prijedlog podnesen je i temeljem Zakona o suzbijanju diskriminacije s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti - priopćili su iz policije.
 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag