News

Komentari 385

Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'

Nasilnici prebili četiri sezonska radnika: Urlali 'Tko je Srbin?!'

Iz čista mira su nas počeli udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Cura je pokušala obraniti kolegu, zagrlila ga je da ga prestanu udarati, ali su oni nastavili. Spasio nas je taksist, ispričao je napadnuti mladić

U Supetru je u nedjelju 20-ak nasilnika pretuklo četvero sezonskih radnika, a među njima i djevojku. Četvorica mladića, od čega trojica sezonskih radnika iz Slavonije i jedan mladić s Brača, te sezonska radnica iz Varaždina vraćali su se iz noćnog provoda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Oko 4 sata ujutro prošli su pokraj pekare u centru Supetra.

Vidjeli su 20-ak mladića u pekari i ispred nje, ali nisu na njih obraćali pažnju već su nastavili svojim putem.

'Urlali su: Tko je Srbin?'

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je netko iza nas poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: Tko je od vas Srbin, tko je Srbin?

- Mi nismo rekli ni riječi, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je djevojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju.

- Trajalo je to nekoliko minuta i oni nisu pokazivali nikakvu namjeru da stanu, ali je u tom trenutku naišao jedan taksist s kombijem. Kad je vidio što se događa, uperio je svjetla u napadače i počeo trubiti. Tada su se razbježali, a mi smo svi ostali ležati, ispričao nam je jedan od napadnutih mladića.

Uskoro je stigla i hitna pomoć i odvela mladića koji je najgore prošao, a nos mu je slomljen na četiri mjesta.

I ostala trojica mladića su ozlijeđeni, ali lakše, kao i djevojka koja je zaradila brojne modrice po tijelu.

'Spasio nas je taksist' 

Mladić koji je najgore prošao i kojem je nos slomljen na četiri mjesta je Bračanin, i potvrdio nam je priču:

- Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-njak metara zaskočili, samo su vikali: "Tko je od vas Srbin" i "Ubij Srbina". Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa iako sam prepoznao jednog s Brača. Ovi drugi su većinom po govoru bili Splićani, ispričao nam je nesretni mladić koji je ni kriv ni dužan stradao u svom gradu.

Policija uhitila dvojicu 

Iz PU Splitsko-dalmatinske dobili smo potvrdu napada i službeno priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je jutros oko 4 sata zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u ulici Hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak, zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka kojeg je utvrđena alkoholiziranost, te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju, te je priveden u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju, na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, obzirom da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, u cilju pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja.

Najčitaniji članci