News

Komentari 15

'Gradski HDZ neće surađivati s Bandićem jer je on preminuo. Na ove izbore izlazimo mudriji'

'Gradski HDZ neće surađivati s Bandićem jer je on preminuo. Na ove izbore izlazimo mudriji'

Ne postoji način da bi se nastavila politika u koaliciji ili programskoj suradnji s Milanom Bandićem, jer je on preminuo, rekao je Herman i poručio kako su u proteklom razdoblju stranci BM365 bili korektan partner

Šef zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman komentirao je za N1 nadolazeće izbore. Na pitanje je li očekivano da će Zagrepčani prihvatiti HDZ koji je godinama bio neformalni ili formalni partner Milana Bandića, Herman je rekao: 

- Ne postoji način da bi se nastavila politika u koaliciji ili programskoj suradnji s Milanom Bandićem, jer je on preminuo. Naši birači znaju da smo mi u proteklom razdoblju stranci MB365 bili korektan partner, ali ne i koalicijski. 

Herman je poručio i kako su potpisali koalicijski sporazum sa strankama sada, dok su tad podržavali ono što je bilo dobro. 

- Milan Bandić je preminuo, HDZ u ove izbore izlazi mudriji, s velikim iskustvom i dat ćemo manje opozicijskim čelnicima da tumače naše poteze i naša politička promišljanja – to ćemo više činiti sami - poručio je Herman i dodao kako su određeni zastupnici SDP-a davali direktnu podršku Bandiću i prelazili na njegovu stranu. 

Što se tiče inicijative oporbe za smjenu ministra zdravstva Vili Beroša, poručio je kako ministar dobro radi svoj posao te da smo u izvanrednim uvjetima. 

- Cijepljenje se provodi kako se može, oko 800.000 je prioritetnih ljudi, očekuje se ukupno 3.2 milijuna doza i do 30. lipnja cijepiti polovinu odraslog pučanstva. Beroš svoj posao radi dobro i inicijativa oporbe će doživjeti neuspjeh - rekao je. 

Najčitaniji članci