News

Komentari 65

Grbin se ispričao biračima: 'Niz godina vas nismo slušali, SDP je shvatio poruku i mijenjat će se'

Grbin se ispričao biračima: 'Niz godina vas nismo slušali, SDP je shvatio poruku i mijenjat će se'

Iako u Zagrebu nije ostvario značajne rezultate, Grbin je naglasio da su ovi izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin ocijenio je u utorak kako si je stranka dopustila da godinama ne sluša birače zbog čega su ostvarili loš izborni rezultat u Zagrebu te ustvrdio da su promjene u SDP-u već počele.

"Da, moramo se mijenjati, te promjene u SDP-u su već počele", rekao je Grbin za Dnevnik Nove TV.

Dodao je kako je Joško Klisović bio njegov izbor kandidata za gradonačelnika te istaknuo kako su promjene u Zagrebu bile nužne.

"Iskoristit ću ovu priliku da se ispričam Zagrepčanima, ali prije svega članovima SDP-a, što smo dopustili da dugi niz godina ne slušamo birače. Ovo je poraz prije svega takve politike", istaknuo je Grbin.

'SDP je shvatio poruku'

Poručio je kako je SDP shvatio poruku i da će se mijenjati tako što će slušati birače i nuditi projekte koji će gurati da se Hrvatska i Zagreb mijenjaju.

Ocijenio je kako ljevica nema novog lidera te da su lokalni izbori pokazali da je SDP najjača stranka na ljevici. Tako je istaknuo da je SDP u prvom krugu osvojio jedan grad više nego prije četiri godine, dok je HDZ osvojio tri grada manje. 

Također je odbacio navode novinara da se snaga SDP-a mjeri preko uspjeha u Zagrebu, poručivši da se mjeri prema rezultatima u čitavoj Hrvatskoj.

Ponovio je da je rezultat u Zagrebu njegova odgovornost jer je on predložio Klisovića za kandidata,  Objasnio je da je tu odgovornost preuzeo na sebe jer je vidio da je SDP u Zagrebu otišao u krivom smjeru što će, ocijenio je Grbin, trebati mijenjati godinama. 

Nije direktno odgovorio na pitanje razmišlja li o stavljanju mandata na raspolaganje ako SDP ne pobijedi u Rijeci, već je poručio kako mu je prioritet osigurati da 30. svibnja na čelna mjesta u brojnim jedinicama lokalne samouprave dođu najbolji ljudi.

'Nismo dovoljno razmišljali o problemima građana'

Uz to je i najavio pobjedu SDP-a u Rijeci, rekavši da o pobuni i udarima u stranci ne razmišlja. 

Što se tiče izbornog uspjeha u Zagrebu platforme Možemo!, čestitao im je na odličnom rezultatu te ocijenio kako su to ostvarili jer nisu ponovili SDP-ove greške.

"Nismo dovoljno razmišljali o problemima građana. Nažalost, slizali smo se previše s jednom političkom opcijom i sada to plaćamo. Što se tiče toga hoćemo li ići s Možemo!, zar nije normalno da ljevica surađuje s ljevicom, bilo u Zagrebu ili Rijeci", ocijenio je Grbin, poručivši kako će biti fokusirani i na uspjeh Tomislava Tomaševića u drugom krugu.

Također, Grbin je osudio prijetnje smrću nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Karlovca s podrškom SDP-a Davoru Petračiću, istaknuvši kako očekuje da će institucije ovo istražiti.

Najčitaniji članci