Obavijesti

News

Komentari 12

Grmoja: Plenković je glavni pokrovitelj korupcije u državi

Grmoja: Plenković je glavni pokrovitelj korupcije u državi

On je postavio ministrice Gabrijelu Žalac i Mariju Vučković te ministra Tomislava Ćorića i sve one koji su izravno i neizravno bili dio afere vjetroelektrane, a sada se pravi da ne zna ništa, rekao je Grmoja

VIDEO

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja u utorak je, vezano uz nove momente u aferi vjetroelektrane i namještenje poslova, rekao da premijer Andrej Plenković, iako pokušava, ne može pobjeći od toga da je glavni mecena i pokrovitelj korupcije u Hrvatskoj.

On je postavio ministrice Gabrijelu Žalac i Mariju Vučković te ministra Tomislava Ćorića i sve one koji su izravno i neizravno bili dio afere vjetroelektrane, a sada se pravi da ne zna ništa, ustvrdio je Grmoja u izjavi za novinare u Hrvatskom saboru. 

Vidjeli smo da je bivša ministrica Gabrijela Žalac lobirala za kredit, ali to nije jedini problem u toj aferi, napomenuo je Grmoja podsjetivši da - dok je Most bio u Vladi  -taj projekt nije dobio "zeleno svjetlo" jer nije imao potrebnu studiju utjecaja na okoliš, a da mu je odmah nakon Mostovog izlaska iz Vlade, ministar Ćorić dao "zeleno svjetlo".

Rimac primala 40.000 kuna od Bašića mjesečno, platio joj je i jedrenje, a Žalac gurala projekt
Rimac primala 40.000 kuna od Bašića mjesečno, platio joj je i jedrenje, a Žalac gurala projekt

"To pokazuje da više Mosta u Hrvatskom saboru, županijskim, gradskim skupštinama i općinskim vijećima znači manje korupcije", poručio je Grmoja upozorivši da je "Hrvatska prvak po korupciji u EU". 

Odgovarajući na novinarski upit rekao je kako ne zna zašto se gurao taj projekt čije se komponente proizvode u inozemstvu, dok se istodobno  nije poticalo postavljanje mikrosolara koji se proizvode u Hrvatskoj.

Novcem hrvatskih poreznih obveznika subvencionira se strana proizvodnja i zato svi plaćamo skuplje električnu energiju, ustvrdio je Grmoja. 

Na novinarsku tvrdnju kako su i nakon izbijanja afere mnogi sudionici zadržali svoje pozicije, Grmoja je uzvratio kako "mafija svoje članove ne zaboravlja". 

Grmoja: Što više Mostovaca u Gradskoj skupštini, to manje Pripuza i ostalih

Građane je pozvao da kazne takvu neodgovornu politiku na predstojećim lokalnim izborima i dodao: "Što više bude Mostovaca u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, bit će manje Pripuza i ostalih koji su nogom otvarali vrata gradonačelnikova ureda, niti će imati povlašteni pristup i "shortcut" do Gradske skupštine".

Proširili istragu protiv Josipe Rimac, osumnjičena je i bivša ministrica Gabrijela Žalac
Proširili istragu protiv Josipe Rimac, osumnjičena je i bivša ministrica Gabrijela Žalac

Upitan o poziciji ministra zdravstva Vilija Beroša, Grmoja je rekao da ga smatra izravno odgovornim što se neki koji su se prijavili na aplikaciju nisu uspjeli cijepiti. Najveći problem u Hrvatskoj je izostanak odgovornosti za pogreške i koruptivne radnje, dodao je.  

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot najavio je da će Zagreb, bude li izabran, pod njegovim vodstvom postati grad prijatelj poduzetnika i da će biti prvi gradonačelnik Zagreba koji će zastupati tržišnu, a ne ekonomiju rođačkih veza i socijalizma. 

Grmoja u suzama nakon napada na volonterke Mosta: 'One su došle pomagati, užasno je to'
Grmoja u suzama nakon napada na volonterke Mosta: 'One su došle pomagati, užasno je to'

Preduvjet za to će biti jednak pristup prilikama i institucijama za sve, a ne da se poslovi i krediti dogovaraju ispod stola. Prave prilike će biti davane pravim poduzetnicima, a ne "rodijacima koji tezgare i podmićuju", rekao je.

Kao prvi potez, postane li gradonačelnik, najavio je smanjenje prireza sa 18 na 15 posto, administrativne uštede na troškovima i do pet puta kako bi se smanjili troškovi građanima i poduzetnicima i pokrenulo gospodarstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a