Obavijesti

News

Komentari 181

Gužve na granicama, na Bregani čekali i do dva sata u kolonama

Gužve na granicama, na Bregani čekali i do dva sata u kolonama
7

Unatoč gužvama, na graničnim prijelazima nema većih problema. Čeka se kraće nego proteklih godina kada su se pred velike blagdane na granicama znale stvarati kolone u kojima se čekalo i preko 3 sata

VIDEO

Gužve na graničnim prijelazima za ulazak u Hrvatsku počele su se stvarati već u ranim jutarnjim satima, u kolonama se čeka i do dva sata.

Na graničnom prijelazu Bregana je poprilična gužva, ali zasad sve teče u redu i jedino što eventualno usporava promet su putnici koji na vrijeme ne pripreme potrebne dokumente za ulazak u Hrvatsku.

Kako biste prešli granicu potrebno je sa sobom imati potvrdu da ste preboljeli koronu ili da ste se cijepili. Od primitka druge doze cjepiva mora proći minimalno 14 dana, a imunitet za osobe koje su preboljele koronu vrijedi 180 dana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za ulazak u Hrvatsku priznaju se i brzi antigenski testovi koji se sada priznaju na razini cijele Europske Unije.

Putnici su opušteni, kažu, znalo je biti i gore. Svi oni jedva čekaju doći svojim obiteljima za nadolazeće praznike. Najviše putnika dolazi iz Njemačke i Austrije, a većina njih ima spremne potvrde o negativnom testu na koronu. 

- Mi idemo iz Austrije i bit ćemo u Hrvatskoj dva dana. Testirali smo se u Austriji, a cijena jednog testa je 80 eura, no sad uoči Uskrsa imali smo popust od 10 posto. U koloni čekamo nekih sat vremena - rekao nam je stariji bračni par na GP Bregana. 

Obitelj koja je putovala iz Münchena, kažu da cijene testova tamo variraju, od 50 do 150 eura, no napravili su ga kako ne bi morali Uskrs provesti u izolaciji. 

- Svugdje smo prošli bez problema, a jedino se ovdje uvijek mora najviše čekati - bili su kratki. 

Ako, pak, nemate test potrebno ga je napraviti odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku o vlastitom trošku i boraviti u samoizolaciji do trenutka dok ne dobijete negativan nalaz.

FOTO Gužve na svim granicama uoči blagdanskog vikenda
FOTO Gužve na svim granicama uoči blagdanskog vikenda

S negativnim testom može se putovati u susjedne zemlje, a ako se vraćate u roku od 48 sati nije potrebno raditi novi test.

Državljani zemalja koje se nalaze u schengenskom prostoru, a nalaze se na zelenoj listi Europskog centra za kontrolu bolesti (ECDC), mogu ući u Hrvatsku na isti način kao i prije početka epidemije uz uvjet da nemaju nikakve simptome i da nisu bili u kontaktu sa zaraženom osobom.

Policijski službenici na GP Bregana neslužbeno su nam rekli kako od jutra sve teče mirno, nije bilo nikakvih problema, a čekanje je uobičajeno za razdoblje uoči velikih praznika. 

U koloni smo naišli i na putnike iz susjedne Srbije. Oni nisu imali negativan test jer kroz Hrvatsku samo tranzitiraju, no kada se budu vraćali nazad u Njemačku, morat će ga napraviti. 

Gužve su se počele stvarati od ranog jutra, a očekuje se da će trajati do kraja dana kao i u subotu. Policija stoga moli putnike za strpljenje.

 

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.