Obavijesti

News

Komentari 165

Hajdaš Dončić: Tim smo! Kad naručuju svi, naručujemo svi

Hajdaš Dončić: Tim smo! Kad naručuju svi, naručujemo svi
10

Prije sjednice Vlade i ministri su ponovno progovorili o nabavci novih automobila. Ostojić nije želio otkriti tko će u policiji koristiti najluksuznije automobile Audije A6

VIDEO

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić nije želio otkriti tko će koristiti najluksuznije automobile Audije A6, niti hoće li se oni koristiti kao presretači što je kao mogućnost naveo premijer Zoran Milanović.

- Vi očekujete da vam kažem što će policija s njima napraviti? Neću vam reći. Naravno da će policija znati što će s njima napraviti. Za policijske poslove, nisu to samo presretači, može biti svašta - kazao je.

Ustvrdio je da je za MUP nabavljeno preko tisuću automobila s odličnim specifikacijama u kojima će policajci moći odlično obavljati svoj posao. Upitan kakav je auto naručen za njega kao ministra, Ostojić je kazao:

- Za mene? Zašto? Ne. Ne kužite. Ja se ne vozim u policijskom autu. Odnosno u mom autu. Nego UPPS-a, opet policijski - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministar je prokomentirao i najavljeno smanjenje plaće dužnosnika u svjetlu njegovog prepucavanja sa sindikatima o istoj temi.

- Odluke oko toga da se moramo prilagoditi rezovima i da treba prilagoditi proračun, nemaju nikakve veze s demagogijom sindikata. Jedno s drugim nema nikakve veze. To je nemoguća misija. Nit će oni to ikad napraviti, onda znači da neću nikada ni ja doći u tu situaciju da za pola smanjim plaću - kazao je.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je da je tražio 30-tak automobila, ali da nije pisao specifikaciju.

- Gledajte, ja sam timski igrač. Kad naručuju svi, naručujemo svi. Ako zbrojim sva javna poduzeća mislim da imam preko tisuću automobila. Dakle mogu si sam odabrati auto, ali to nije cilj - izjavio je.

I ministar Gordan Maras kazao je da se nije bavio specifikacijama automobila koji su naručeni kroz javnu nabavu i preporučio novinarima da o tome pitaju one koji su provodili javno nadmetanje.

- Dakle, moja specifikacija isključivo je jedan komad, gornja srednja klasa i 75.000 kilometara i čini mi se crna boja. Tako smo naručivali automobile, nismo naručivali sve ovo što je specificirano u javnom nadmetanju. Bilo bi malo čudno da ja sjednem i sada listam koliko bih trebao imati auto kubika, konjskih snaga itd. To rade stručne službe - rekao je Maras.

S obzirom na to da država živi iznad svojih mogućnosti i što moramo rezati na svim razinama, novinare je zanimalo bi li zbog ove nabave netko ipak trebao odgovarati.

- To je pitanje koje moramo raspraviti i činjenica jest da odgovornost postoji. Treći dan za redom odgovaram na ova pitanja i sigurno mi nije ugodno - zaključio je.

Ministar branitelja Predrag Matić odgovorio je na pitanje bi li bilo primjereno da se u teškoj situaciji u kojoj se nalazi zemlja automobili ipak vrate i da se plati odšteta.

- Ja sam bio u vojsci. Znate kada viši časnik nešto pojasni, onda niži više nema što pojašnjavati. Premijer je svoje rekao - izjavio je.

I ministrica Anka Mrak Taritaš smatra da odluku o tome treba donijeti premijer.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.