News

Komentari 1

Hanževački: 'Počelo se provoditi brzo antigensko testiranje, ne očekujemo značajnije probleme'

Hanževački: 'Počelo se provoditi brzo antigensko testiranje, ne očekujemo značajnije probleme'

Na konferenciji za medije ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad priopćio je kako će se testiranje odvijati u odvojenom prostoru u određeno vrijeme, a trenutno nema povećanih upita za antigenska testiranja

Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad je u ponedjeljak prije podne sazvao konferenciju za medije te priopćio da se počelo provoditi brzo antigensko testiranja u ordinacijama obiteljske medicine u domovima zdravlja. 

- Testiranje će se odvijati u izdvojenom prostoru u određeno vrijeme, u pravilu posljednjeg sata radnog vremena ordinacije - rekao je Hanževački ispred Doma zdravlja Zagreb-Zapad.

Kako kaže Hanževački, ne očekuje značajnije probleme. Potrebno je kontaktirati liječnika, dogovoriti se s njim i fizički doći u prostore ustanova u točno dogovoreno vrijeme ako imate simptome.

- Sve aktivnosti u domovina zdravlja i ordinacijama obiteljske medicine odvijaju se uobičajeno, nema povećanih upita za antigenska testiranja i po svim ordinacijama su distribuirani brzi antigenski testovi - priopćio je Hanževački, a kako kaže svaka ordinacija je dobila između 20 i 100 testova. Ni jedna ordinacija na području Zapada nije odbila provoditi testiranje.

Naglasio je i da za antigensko testiranje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti nije potrebno imati uputnicu.

Najčitaniji članci