Obavijesti

News

Komentari 91

HDZ je pokrenuo stranački postupak protiv Damira Škare

HDZ je pokrenuo stranački postupak protiv Damira Škare
1

Bivši boksački olimpijac u BiH je boravio 10-ak dana, tvrdio da je na godišnjem odmoru, a uhićen je na graničnom prijelazu Stara Gradiška na povratku u Hrvatsku

Protiv Damira Škare bivšeg olimpijskog boksača, HDZ-ovog saborskoga zastupnika i donedavnog šefa AK Siget, pokrenuli su danas stranački stegovni postupak, doznaje N1.

Pokretanje videa ...

Budući da je Škaro obični član HDZ-a, to je prošloga četvrtka učinila njegova temeljna organizacija Maksimirsko naselje 19. rujna pred Časnim sudom Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, nakon što je Škaru policija kazneno prijavila za silovanje, spolno uznemiravanje i prijetnje.

Damir Škaro podnio ostavku u AK Siget kako bi mogao van?!
Damir Škaro podnio ostavku u AK Siget kako bi mogao van?!

Podsjetimo, protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget, kojem je Škaro donedavno bio na čelu, ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

'Škaro mi je prijetio: Ja dobro boksam a ti pazi na svoju kćer'
'Škaro mi je prijetio: Ja dobro boksam a ti pazi na svoju kćer'

Samo nekoliko sati nakon prijave, Škaro je zaposlenici AK-a poslao poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”, što je ona shvatila kao prijetnju. Ubrzo je otputovao u susjednu BiH, a od tamo joj je u međuvremenu, tvrdila je Škarina žrtva, preko posrednika nudio 80.000 eura "za šutnju", što je ona odbila.

Požalila se na uznemiravanje, rekli joj: 'Uzmi slobodan dan'
Požalila se na uznemiravanje, rekli joj: 'Uzmi slobodan dan'

Škaro je u BiH je boravio 10-ak dana, tvrdio da je na godišnjem odmoru, a uhićen je na graničnom prijelazu Stara Gradiška na povratku u Hrvatsku. Nakon uhićenja doveli su ga na Županijski sud u Velikoj Gorici koji mu je prije dvadesetak dana odredio jednomjesečni istražni zatvor, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

'Mogao bi utjecati na svjedoke'

Prema neslužbenim informacijama, tužiteljstvo strahuje da bi Škaro mogao utjecati na ukupno četiri svjedoka – tri žene koje su se zbog uznemiravanja požalile pravnici u Hrvatskom autoklubu te muškarca koji je trebao ponuditi novac žrtvi kako ga ne bi prijavila.

Škaro je, neslužbeno se doznaje, na ispitivanju opovrgnuo sve navode iz prijave i rekao da je žrtva namještaljke 42-godišnjakinje, koja u Autoklubu radi tek dva mjeseca, a negirao je i da je žrtvi prijetio.

S druge strane javilo se više žena koje su Škaru optužile za seksualno napastovanje, a i predsjednik HAK-a, Slavko Tušek, rekao je medijima kako vjeruje da žena koja je prijavila Škaru nije jedina njegova žrtva.

Središnjica HDZ-a pak tjednima na pitanja hoće li zbog optužbi biti posljedica za Škaru, odgovornost prebacuje na njegov temeljni ogranak koji je, kako prvi doznajemo, prijavu časnom sudu podnio u četvrtak 19. rujna.

Prema statutu HDZ-a, stegovni postupak mora biti završen u roku od 90 dana od dana kada je mjerodavni časni sud zaprimio odluku ovlaštenog tijela o pokretanju stegovnog postupka protiv člana stranke.