Obavijesti

News

Komentari 60

Požalila se na uznemiravanje, rekli joj: 'Uzmi slobodan dan'

Požalila se na uznemiravanje, rekli joj: 'Uzmi slobodan dan'
10

Savjet da uzme slobodan dan svakako nije primjerena reakcija i nije u skladu sa zakonima i protokolima o suzbijanju diskriminacije i spolnog uznemiravanja na radnom mjestu, rekla je pravobraniteljica

Zaposlenica Autokluba Siget, koja je optužila bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i predsjednika AK Siget Damira Škaru za silovanje, požalila se kolegama da je Škaro spolno uznemirava. Bilo je to prije nego ga je prijavila za silovanje početkom kolovoza Na sve to jedan od kolega rekao joj je: 'Uzmi slobodan dan', piše Jutarnji list

O Škari šute na misi, a Ćiro i Klemm ga brane: Bio je šarmer
O Škari šute na misi, a Ćiro i Klemm ga brane: Bio je šarmer

Prema preporuci policije, prijavila je i Uredu za ravnopravnost spolova što joj je, vezano uz spolno uznemiravanje, odgovorio kolega. Ured pravobraniteljice za ravnopravnost spolova nakon toga je pokrenuo postupak kako bi se ispitalo postoji li moguća povreda Zakona o ravnopravnosti spolova od strane poslodavca ili odgovorne osobe.

- Savjet da uzme slobodan dan svakako nije primjerena reakcija odgovorne osobe i nije u skladu sa zakonima i protokolima o suzbijanju diskriminacije i spolnog uznemiravanja na radnom mjestu. Da se reagiralo na odgovarajući način, možda sad ne bismo govorili o silovanju koje je uslijedilo - rekla je za Jutarnji list pravobraniteljica Višnja Ljubičić.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Podsjećamo, Damir Škaro završio je u istražnom zatvoru zbog optužbe da je silovao radnicu.

Odmah nakon ispitivanja odvezli su ga u remetinečki zatvor, gdje će provesti najmanje mjesec dana. Kako doznajemo, tijekom istrage trebalo bi ispitati četiri svjedoka, tri žene i muškarca. 

Među njima su još dvije žrtve Škarina uznemiravanja i pravnica kojoj su se na to požalile te posrednik, preko kojega je Škaro žrtvi navodno ponudio 80.000 eura za šutnju.

S weba Škarinog Autokluba su nestale fotke Kolinde, vijesti...
S weba Škarinog Autokluba su nestale fotke Kolinde, vijesti...

Za kazneno djelo silovanja zapriječena je kazna zatvora od jedne do deset godina, dok je za spolno uznemiravanje, koje se ne progoni po službenoj dužnosti nego po prijedlogu oštećene, maksimalna kazna do jedne godine.

Pokretanje videa ...