Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Hebrang: Milane, zašto vičeš? Nismo na livadi, već u sudnici

Milan Kujundžić tužio je bivšeg ministra Hebranga za klevetu oko tvrdnji gdje je ovaj bio 1991. godine. Na sudu je sada Hebrang iznosio obranu koji je rekao da nije točno da je naškodio Kujundžiću svojim izjavama

Dalibor Urukalović/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
31 komentara

Milane, što si se uzbudio? Zašto vičeš? Pa nismo na livadi već u sudnici, poručio je Andrija Hebrang ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, koji ga je tužio za klevetu oko njegovih tvrdnji gdje je ovaj bio 1991. godine. Hebrang je nastavio iznositi obranu na Općinskom sudu u Zagrebu, pa je rekao kako je Kujundžić '91. i '92 protuzakonito napuštao državu, odlazeći u Njemačku protivno pet zakona koji su određivali da liječnik tijekom rata ne smije napustiti državu, piše Jutarnji.

Bivši ministar je rekao i kako nije točna Kujundžićeva izjava da je sudjelovao u 'deblokadama vojarni', jer su su sve vojarne deblokirane nakon što je on izašao iz obrane. Hebrang je rekao i kako demantira optužbe da je Kujundžiću okaljao čast i ugled, jer je nastavio karijeru, vraćen u stranku i postao ministar. 

- Nisam mu naškodio jer promjena stranačke politike je dovela do toga da se prihvaćaju ljudi koji nisu sudjelovali u ratu - rekao je Hebrang. Na suđenju se raspravljalo i o tome kad je počeo rat. 

Kujundžićevo postavljanje pitanja prekinuo je sudac, koji ga je upozorio da je vrijeme za postavljanje pitanja okrivljenom i da će u završnim riječima moći obrazložiti svaki provedeni dokaz. Na sljedećoj raspravi saslušat će liječnika KB Dubrava Tonija Kolaka.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message