News

Komentari 166

Drama u Zagrebu: Mladić (23) zaustavio pljačkaša s pištoljem

Drama u Zagrebu: Mladić (23) zaustavio pljačkaša s pištoljem

Razbojnik je istrčao iz pošte u zagrebačkom Voltinom istrčao s nekoliko desetaka tisuća kuna, a potom je mladić (23) sustigao pljačkaša te ga, nakon tjelesnog sukoba, zadržao do dolaska policije

Pljačkaš je u petak oko 19.30 sati u Ulici Dragutina Golika u zagrebačkom Voltinu upao u poslovnicu Hrvatske pošte. Dvjema zaposlenicama starim 40 i 46 godina zaprijetio je pištoljem i tražio novac.  U strahu za život predale su mu nekoliko desetaka tisuća kuna.

Razbojnik se s novcem dao u bijeg, a za njim je iz pošte istrčao 23-godišnji mladić, koji se u njoj zatekao u vrijeme pljačke. Ne razmišljajući o opasnosti, sustigao je pljačkaša te ga, nakon tjelesnog sukoba, zadržao do dolaska policije. Policija je utvrdila da je poštu opljačkao 30-godišnjak, kojega su priveli u postaju na kriminalističko istraživanje.

Hrabri građanin (23) u hrvanju je zadobio lakše ozljede te su mu liječničku pomoć pružili u KBC Sestre milosrdnice. 

Policija hrabrom građaninu zahvalila na pomoći

Zbog kriminalističkog istraživanja iz zagrebačke policije nisu mogli dati nikakve daljnje informacije o pljački ni hrabrom građaninu, tek su mu zahvalili na pomoći. Policija je u petak navečer obavila očevid u pošti te su izuzeli i snimke nadzornih kamera koje snimaju ulaz i unutrašnjost pošte. 

Stanari: Ta je pošta stalno na udaru pljačkaša

Stanari Voltina s kojima smo razgovarali, tuže se da je pošta često na meti pljačkaša. Posljednji put opljačkali su je 31. listopada. I tad je razbojnik upao u poštu prije zatvaranja te pobjegao s plijenom. Još ga traže.  

- Nakon pljačke ostave tu zaštitara, koji bude par mjeseci, a onda ga maknu i sve ispočetka. Valjda se nalazi na lokaciji atraktivnoj pljačkašima - kaže nam frizerka. 

'Nema više takvih heroja kao što je bio Golik'

Inače, ulica u kojoj se nalazi pošta nosi ime Dragutina Golika prema heroju koji je 2005. godine goloruk pokušao zaustaviti pljačkaše obližnje Zagrebačke banke. Pri tome je teško ranjen, a preminuo je dvije godine kasnije. 

- Nema više takvih heroja kao što je bio Golik. Danas je malo njih spremno riskirati život. Pa taj novac je ionako osiguran - komentirali su u lokalnom kafiću. 

Najčitaniji članci