Obavijesti

News

Komentari 11

HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna

HNB se hvali aplikacijom plaćenom 275 tisuća, klinci iz Pazina napravili istu za 0 kuna
3

Aplikacija služi preračunavanju kuna u eure. U HNB-u su je platili 275 tisuća kuna, a istu su učenici iz Pazina uspjeli napraviti za nula kuna

VIDEO

HNB je ovaj tjedan priopćio javnosti kako su pripremili novu mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure. Aplikaciju su platili 275 tisuća kuna. Istu su kodirali školarci iz STEM radionice u Pazinu, koju vodi nastavnik Ivan Guštin.

Prema objavi u Facebook grupi Pazin IT, klinci u grupi, čija dob se kreće od trećeg osnovne do trećeg razreda srednje škole, isprogramirali su aplikaciju u Scratchu na AppInventor.mit.edu, a stariji u Pythonu.

- Volimo biti u trendu i raditi aktualne stvari. Zadnjih se dana priča o tome kako smo za nepoznati iznos dobili "aplikaciju za preračunavanje kuna u eure",  pa smo danas na STEM radionici to napravili - sami. Polaznici od 3. osnovne do 3. srednje su u Scratchu (appinventor.mit.edu) isprogramili mobilnu aplikaciju koja preračunava kune i eure i obratno. Neki od njih su slično isprogramirali u Pythonu, a oni koji su slično već radili prethodnih godina su radili s Arduinom - piše u objavi nastavnika Guština.

- Predlažem da HNB uzme nazad tih 275 kn i donira ih nama i drugim STEM udrugama. Mi im poklanjamo tu aplikaciju, a donaciju ćemo sigurno bolje iskoristiti - napisao je u komentarima nastavnik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature