Obavijesti

News

Komentari 44

HND osudio napad grupe huligana na novinarku 24sata

HND osudio napad grupe huligana na novinarku 24sata

Ovo je dokaz u kakvoj atmosferi naše kolegice i kolege rade, a nemojmo ni zaboraviti da rade u atmosferi gdje ih se optužuje da su novinari i mediji krivi za sve, rekao je predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko

Novinarka 24sata, Tea Paponja jučer je napadnuta od strane huligana nakon 20. Pridea koji se održao u Zagrebu. 

Dok je snimala huligane koji su palili LGBT zastavu, dobila je udarac u glavu.

Nasilje je oštro osudilo Hrvatsko novinarko društvo.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

- Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje fizički napad na našu kolegicu. Novinarka 24sata je napadnuta samo zato što je radila svoj posao, niti jednom gestom ili postupkom nije izazvala onu drugu stranu za takvo što i to je apsolutno nedopustivo. Očekujemo sankcije za osobu koja ju je napala te ćemo se obratiti nadležnim institucijama da vidimo do kud su došli u vidu istrage - rekao je predsjednik HND-a, Hrvoje Zovko te dodao: 

Zapalili LGBT zastavu, a našoj novinarki dali šaku u glavu kad ih je snimala. Policija je gledala
Zapalili LGBT zastavu, a našoj novinarki dali šaku u glavu kad ih je snimala. Policija je gledala

- Ovo je dokaz u kakvoj atmosferi naše kolegice i kolege rade, a nemojmo ni zaboraviti da rade u atmosferi gdje ih se optužuje da su novinari i mediji krivi za sve. Nažalost, zbog toga se događaju ovakve stvari od strane ljudi koji su mrzitelji svega i svačega pa i novinara. Ovo što se dogodilo je za svaku osudu. Pozdravljamo reakciju policije koja je privela tu osobu i tražimo da druge nadležne institucije najoštrije sankcioniraju ovakve napadače koji fizički nasrću na naše kolegice i kolege i o tome ćemo naravno izvijestiti i Europsku federaciju novinara. Vrijeme je da oni koji se usude napadati novinare samo zato što rade svoj posao znaju da će za svoje postupke odgovarati. Novinarska profesija je u interesu javnosti i to će ostati i dalje - zaključio je.