Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Horor priča: Žena preživjela noć sa serijskim ubojicom

Silvo Plut ubijao je po Sloveniji i po Srbiji. Žene je htio silovati, rezao ih je nožem. Raskomadane dijelove tijela bacao je u vodu. Na kraju je u zatvoru popio tablete i ubio se

Foto: Screenshot/Youtube/Svet/Privatni album
14 komentara

Prije 15 godina Jasminu Đošić (25) iz Aleksinca u Srbiji ubio je serijski ubojica Slovenac Silvo Plut. Djevojku je presreo 18. studenoga 2004. godine na putu prema Aleksinačkom Rudniku, iživljavao se nad njom, pa joj je prerezao vrat. 
On je ubio, silovao i raskomadao još dvije žene u Sloveniji, ali je moguće da je žrtava bilo više jer su neki ljudi bliski njemu, misteriozno nestali. Tajnu o njihovim sudbinama Plut je odnio u grob 2007. godine.

Silvo je bio rođen 1968. godine kod Novog Mesta i već u je u djetinjstvu pokazivao znakove sadizma. Uživao je u mučenju i ubijanju životinja. Prvo ubojstvo je počinio 1990. godine, kada je kod Novog Mesta masakrirao svoju školsku kolegicu Marjancu Matjašić. Djevojka je krenula autom na posao kada ju je Plut zaustavio i zamolio je da ga poveze. Plut ju je pokušao silovati, ali se ona opirala te ju je izbo nožem i ubio. Njeno tijelo je odvezao do jezera i tamo joj je odrezao dojke i druge dijelove tijela te ih bacio u vodu. Ubrzo je uhvaćen i osuđen na 15 godina zatvora, ali je pušten na slobodu nakon 13, navodno zbog dobrog vladanja. 

Ubrzo nakon što je pušten, opljačkao je poštu u Ljubljani zajedno sa Srđanom Živkovićem iz Aleksinca, s kojim se sprijateljio u zatvoru. Budući da ih je radnik pošte Mirko Ulčar prepoznao te im je policija bila na tragu, Plut sa Živkovićem bježi u Srbiju, u Aleksinac.
U Aleksincu nastavljaju pljačkati, a Plut je počinio novo ubojstvo. Presreo je Jasminu Đošić na putu prema Aleksinačkom Rudniku. Plut ju je zaskočio, odvukao ju dalje od puta i zvjerski se iživljavao. Grizao ju je po grudima i trbuhu, rezao je po tijelu i više puta je izbo, a na kraju joj je prerezao vrat. Na mjestu ubojstva je ostala njegova kapa što će kasnije biti ključan dokaz u slučaju. 
Plut je ubrzo nakon toga odlučio ubiti i opljačkati još jednu djevojku u Aleksincu. Upao je u kuću Milene Radulović, skinuo ju golu i počeo ju zlostavljati, ali ona je uspjela preživjeti. Uspjela je Pluta nagovoriti na razgovor. Razgovarali su i on je na kraju otišao.

Nebojša Petković, policijski inspektor u mirovini koji je 2004. vodio ovaj slučaj, kaže kako je nevjerojatno da je djevojka preživjela susret s Plutom.
- Četiri sata je bila sama sa serijskim ubojicom i uspela je ostati živa, to je nevjerojatno. Mislim da se spasila samo zahvaljujući izuzetnoj inteligenciji i psihološkoj snazi. Nije pokazala strah, prkosila mu je, čak ga je navela da razgovaraju i puše. Ti opušci su nam kasnije dali DNK profil, koji je uspoređen s biološkim tragovima na kapi nađenoj pored tijela Jasmine Đošić. Ispostavilo se da je riječ o istom čovjeku - priča Petković. Preko DNK s kape Plutu je u travnju 2007. suđeno u odsutnosti i sud u Nišu ga je osudilo na 40 godina zatvora.

Plut je u međuvremenu već znao da će ga u Srbiji uhititi pa je pobjegao u Sloveniju, a njegovom prijatelju Živkoviću se od tada gubi svaki trag.

Kada se vratio u Sloveniju, Plut se odlučio osvetiti Mirku Ulčaru jer ga je prokazao za pljačku pošte u Ljubljani. U zoru 24. veljače 2006. upao je u kuću Ulčarevih. Mirka je vezao, a ženu mu silovao, pa ju zaklao nožem. Mirko se uspio osloboditi i pobjeći, a Pluta su ubrzo uhitili i osudili na 30 godina zatvora za ubojstvo Mirkove supruge.
Plut je 2007. godine ostavio oproštajnu poruku upravitelju zatvora u kojoj ga je zamolio da ga pokopaju s Biblijom, a zatim je popio šaku lijekova za smirenje i umro. Njegovo tijelo su kremirali o trošku države, piše Blic.

Možda vas zanima i ovo:
Message