Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
58 komentara

Hrvatski vozač: Da sam stao i odmorio se, sigurno bih umro...

TRAŽE MRTVE: Vijadukt Polcevera urušio se za manje od minute. Poginulo je najmanje 35 ljudi. Ondje je vozio Rudolf Polunić koji je "za dlaku" izbjegao katastrofu

The collapsed Morandi Bridge is seen in the Italian port city of Genoa in this picture released by Italian firefighters
Foto: HANDOUT
58 komentara

Vozio sam autobus prema Hrvatskoj i prešao sam preko vijadukta Polcevera samo pola sata prije nego što se urušio. Šokiralo me kad mi je stigla poruka da je ta cesta potpuno nestala.

VIDEO: KATASTROFA U ITALIJI U ruševinama vijadukta našli 35 mrtvih, među njima i dijete

Počeo je tako priču vozač Rudolf Polunić koji je  za dlaku izbjegao katastrofu kraj talijanskoga grada Genove. Vijadukt koji se urušio za sobom je povukao dvadesetak vozila te pao na kuće, zgrade i ceste koje vode ispod njega. Rudolfa je od katastrofe spasila tek odluka da ne zaustavi prazan autobus prije nego što uđe u grad.

- Morao sam odlučiti hoću li stati na odmaralištu prije ili poslije Genove. Da sam stao prije i odmorio, vjerojatno bih se u tom trenutku našao u koloni ili u rupi koja je prije bila vijadukt - ispričao nam je Rudolf.

TRAGEDIJA U GENOVI Koji sretnik: Zaustavio kamion točno na rubu urušenog mosta

U trenutku kad je prolazio, sve mu je izgledalo normalno kao i svaki put kad bi vozio.

- Puhao je lagani vjetar i padala je kišica. U jednom trenutku, u sredini vijadukta, snažno je zapuhalo, pa sam morao paziti da me vjetar ne zanese - rekao nam je vozač. Promet je, nasreću, bio rijedak. Osim njega, tad su vijaduktom prošli auto i kamper. U katastrofi se, prema prvim informacijama, prvo urušio središnji stup, koji je sa sobom povukao oko 100 metara ceste.

BROJE SE MRTVI Most strave: Obnovili su ga 2016., ovo je dio koji se urušio

S obzirom na to da je vijadukt bio na visini od 100 metara od zemlje, gotovo svi koji su pali s njega su poginuli. U akciji sudjeluje više od 200 vatrogasaca koji sa psima traže preživjele ispod ruševina.

Vijadukt je sagrađen 1967. Obnovili su ga 2016. Uzrok kolapsa zasad nije poznat.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message