News

Komentari 5

HUBOL odgovorio Berošu: 'Naš prijatelj Vili i njegova empatija'

HUBOL odgovorio Berošu: 'Naš prijatelj Vili i njegova empatija'

Hrvatska liječnička komora (HLK) i Hrvatski liječnički sindikat (HLS) izrazili su ranije nezadovoljstvo novom Uredbom o koeficijentima jer liječnicima nisu povećane plaće, na što je reagirao Beroš

Hrvatska udruga bolničkih liječnika reagirala je na izjave ministra zdravstva Vilija Beroša koji je poručio da ga iznenađuju "reakcije liječničkih udruga i sindikata, posebno izostankom empatije i razumijevanja za položaj ostalih kolegica i kolega s kojima svakodnevno dijele skrb za pacijente". 

Objavu liječnika prenosimo u cijelosti: 

Naš prijatelj Vili i njegova empatija

Je li istina ministre da je u svibnju 2021. g. na sjednici Nacionalnog povjerenstva kojim je predsjedao državni tajnik Plazonić zaključeno da se koeficijenti specijalista/užih specijalista izjednače jer rade iste poslove jednake složenosti?

Je li istina da zaključak niste prezentirali na Vladi RH?

Je li istina da je Zakon o radno-pravnim odnosima liječnika samo mrtvo slovo na papiru?

Nije li istina da ste medicinskim sestrama odavno trebali priznati VSS i dati veće koeficijente?

Je li istina da mutite vodu prozivajući liječnike za manjak empatije prema medicinskim sestrama, samo da se u toj mutnoj vodi jasno ne vidi nečinjenje, nepostojanje stručnog upravljanja sustavom, nedostatak vizije i hrabrosti donošenja odluka?

Ne trudite se odgovarati, svi znaju odgovor, uključujući i Vas i Vašeg šefa. 

Podsjetimo, Hrvatska liječnička komora (HLK) i Hrvatski liječnički sindikat (HLS) izrazili su ranije nezadovoljstvo novom Uredbom o koeficijentima jer liječnicima nisu povećane plaće te su ironično komentirali kako Vlada pokazuje koliko "cijeni" njihovu struku i iskazuje im "neizmjernu zahvalnost" za njihov rad i tijekom epidemije. 

 

Najčitaniji članci