Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
274 komentara

'Hvala Srbiji što nam ne šalje izbjeglice i ne popušta RH'

Da je Grčka djelovala u skladu sa Schengenom, ne bismo trebali ovakve mjere - rekao je mađarski šef diplomacije optuživši Grčku i Hrvatsku da uzrokuju probleme

Grgo Jelavić/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
274 komentara

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto rekao je da je njegova zemlja izložena napadima Zorana Milanovića te mu poručio da predizbornu kampanju vodi u Hrvatskoj i ne uvlači u nju Mađarsku. U razgovoru za HRT pozvao je na komunikaciju među državama i obranu europskih granica:

- Planiramo podići fizičku zapreku na mađarsko-hrvatskoj granici gdje je to potrebno, na mjestu na kojemu val izbjeglica prolazi kroz Mađarsku. No, ova ograda nema veze s Hrvatskom i Mađarskom, nema veze s Hrvatima i Mađarima, kao što ni ograda između Srbije i Mađarske nema veze s bilateralnim odnosima - rekao je Szijjarto spočitnuvši Hrvatskoj što je vlak u Mađarsku poslala bez da je o tome obavijestila tamošnje ministarstvo unutrašnjih poslova. 

- Nije bilo u redu da smo iz izjave za javnost vašeg premijera morali doznati da ćete sve pustiti da prođu - kaže Szijjarto.

On upozorava da smo suočeni s masovnom migracijom te da se granice moraju braniti. Za trenutačnu situaciju najviše optužuje Grčku, ali i našu zemlju:

- Da je Grčka djelovala u skladu sa schengenskom regulativom, ne bismo trebali ovakve mjere - dodaje Szijjarto.

Szijjarto je već ranije upozorio da Grčka i Hrvatska uzrokuju ozbiljne probleme Mađarskoj i Srbiji, uključujući i gospodarsku štetu, 

- Budimpešta i Beograd žele učvrstiti gospodarsku suradnju - rekao je mađarski ministar zahvalivši Srbiji što nije podlegla "pritiscima i ultimatumu Hrvatske" koja od nje traži slanje izbjeglica izravno u Mađarsku. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message