Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

HZZO: Nismo dobili zahtjev za izmjenu kriterija za Spinrazu

HZZO je time reagirao na prosvjed koji su u subotu u Sisku organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, kako bi podržali dječaka Matu Bešlića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
4 komentara

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) priopćio je u ponedjeljak kako nije zaprimio zahtjev za izmjenom kriterija za primjenu lijeka Spinraza na teret sredstava HZZO-a.

Lijek Spinraza se od 10. svibnja može primjenjivati na teret obveznog zdravstvenog osiguranja u Referentnom centru Ministarstva zdravstva za pedijatrijske neuromuskularne bolesti u KBC-u Zagreb, kod bolesnika sa spinalnom mišićnom atrofijom, koji zadovoljavaju kriterije za primjenu koji su navedeni u listi lijekova, a kojima je liječenje odobrilo Bolničko povjerenstvo za lijekove.

Lijek Spinraza se, na teret HZZO-a u okviru sredstava za posebno skupe lijekove, ne može započeti primjenjivati kod bolesnika koji su na trajnoj mehaničkoj ventilaciji i stariji od 18 godina, ističe HZZO.

Sisak za Matu - Spinraza za sve PROSVJED U SISKU Poruka Kujundžiću: 'Nema više vremena, Spinraza svima...'

Ako HZZO zaprimi prijedlog za izmjenom kriterija, uz odgovarajuću dokumentaciju, prijedlog će razmatrati Povjerenstvo za lijekove, navodi se u priopćenju.

HZZO je time reagirao na prosvjed koji su u subotu u Sisku organizirali Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Udrugom Kolibrići, kako bi podržali dječaka Matu Bešlića koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, u borbi za spasonosnim lijekom Spinrazom.

Sa skupa je javno upućen zahtjev ministru zdravstva Milanu Kujundžiću da do Božića omogući nabavku lijeka za sve oboljele pod istim uvjetima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message