Obavijesti

News

Komentari 144

I prije su bježali: Hrvata (28) i djevojčicu iz Leipziga još traže

I prije su bježali: Hrvata (28) i djevojčicu iz Leipziga još traže
4

Policija je pokušala pronaći Marija F. (28), no nisu mu uspjeli ući u trag. Curica je s njim pobjegla i prije mjesec dana, a kad se vratila, smjestili su je u Dom za djecu

VIDEO

Njemačka policija još traži 11-godišnju Lisu Pawlikowski iz Leipziga, koja je prije 18 dana posljednji put viđena u Domu za djecu Centra za socijalni rad. Nagađa se kako je djevojčica u bijegu s Hrvatom Marijem F. (28), koji je u Njemačkoj i Austriji radio kao vozač kamiona.

- Pretražujemo sve lokacije na kojima bi djevojčica mogla biti, no novih informacija nemamo - rekli su nam u policiji u Leipzigu i dodali kako slučaj vode kao bijeg od kuće, a ne otmicu jer je djevojčica dobrovoljno napustila dom. Policija traži i Marija, no na adresi koju je dao u policiji nisu ga pronašli. Policija je navodno razgovarala i s njegovim prijateljima, no ni oni ne znaju gdje se skriva par. Lisin otac Jens Fritzsche uvjeren je kako je njegova kći s Hrvatom, koji joj je u pismu izjavio ljubav. Lisa je Marija upoznala prije dvije i pol godine, dok je bio u vezi s njenom majkom. Majka je zbog psihičkih problema izgubila skrbništvo nad djevojčicom i nju su smjestili u dom. Prije nekoliko mjeseci je počela živjeti s ocem, koji je otkrio da se dopisuje s Marijem. Razmjenjivali su pisma i dopisivali se na internetu, što joj je otac strogo zabranio. Nije ga poslušala.

- Ona je tek ušla u pubertet, to je djetinja zaluđenost. Kad sam joj pokušao objasniti da joj je Mario bolesno privržen, silno se razljutila i rekla mi da sam ‘control freak’. Ljubav očito nisam mogao i znao zabraniti - ispričao je otac za njemački Bild. Krajem studenog Lisa je prvi put nestala s Marijem. Nije se pojavljivala u školi, pa je učiteljica prijavila nestanak. Nakon desetak dana vratila se kući, a socijalne službe smjestile su je u dom, iz kojeg je i sad pobjegla. Njen je otac policiji prijavio Marija za seksualno zlostavljanje. Djevojčicu je pregledao liječnik, no tragove zlostavljanja nisu našli. Otac je policiji dao i pismo u kojem Mario njegovoj kćeri izjavljuje ljubav.

- Nedostaješ mi. Bilo nam je tako lijepo zajedno. Tvoje zdravlje mi je najbitnije i znaš da drugačije nije moglo biti. Ako sam te povrijedio, žao mi je - pisao je Mario Lisi.

Očajni otac želi da mu se kći vrati kući

Siguran sam da je s njim. On nema nikakvih prava na moje dijete. Želim svoju kćer natrag, rekao je Jens Fritzsche (38), Lisin otac. Znao je da se Lisa dopisuje s Marijem i to joj je zabranio. Ona se naljutila i nazvala ga “control freakom”.

"Kod mene ti je bilo dobro i lijepo"

U svakom kutu, kamo god odem, nedostaješ mi. Bez tebe ne mogu ništa. Vrijeme koji si provela kod mene bilo je tako lijepo i dobro za tebe, napisao je vozač kamiona u pismu 17 godina mlađoj djevojčici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...