Obavijesti

News

Komentari 0

I studenti se uključili u akciju 24anđeli: Pomažu Marinu (5)

I studenti se uključili u akciju 24anđeli: Pomažu Marinu (5)
1

Marin živi s majkom i bratom u kotlovnici te kuhinji bivšeg restorana. Studentske udruge organiziraju humanitarnu akciju, a sve što skupe dat će Marinovoj obitelji

VIDEO

Studentske udruge EESTEC Local Committee Zagreb, BEST Zagreb i IAESTE 17. i 18. prosinca 2013. godine organiziraju humanitarnu akciju „Zasladi dan i daruj nekom božićni san“.  Humanitarna akcija se već četvrtu godinu zaredom održava u prostoru Kluba studenata elektrotehnike „KSET“  na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. 

- Time svake godine dajemo primjer da se unatoč malom studentskom budžetu, uz trud i želju može pomoći ljudima koji trebaju našu pomoć - kažu članovi studentskih udruga.

Sav prihod prikupljen na ovogodišnjoj humanitarnoj akciji biti će iskorišten za pomoć samohranoj majci koja živi s dva sina od 1600 kn mjesečno u kotlovnici i kuhinji bivšeg restorana i čija je priča objavljena u akciji 24anđeli. 

- S obzirom na to da ova obitelj nema osnovne uvjete za život, poželjeli smo im barem malo uljepšati božićno raspoloženje - kažu u studenskim udrugama.  

Članovi navedenih udruga ispeći će domaće kolače i slastice i prodavati ih u KSET-u. Cijena samih kolača neće biti točno određena nego će ovisiti  o dobroj volji posjetitelja. Osim kolača, studenti će peći i palačinke. Božićnim pjesmama, lampicama, ukrasima i dobrim raspoloženjem nastojimo potaknuti ljude da se pridruže našoj humanitarnoj akciji.

Akcija poput ove organizira se od 2010. godine kada su sva prikupljena sredstva donirana dvjema obiteljima s teškim financijskim i zdravstvenim problemima.

- U prosincu iduće godine pomogli smo obitelji Gal koja se brine za troje djece koja su ostala bez oba roditelja te im je bila potrebna financijska pomoć za školovanje i svakodnevni život. Prošle godine, akcija je organizirana kako bi pomogli obitelji Andračić koju čine samohrana majka i njezino troje djece, od kojih jedno boluje od cerebralne paralize - kažu članovi udruga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa