Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
50 komentara

I svjetski mediji pišu o štrajku: Hrvatska se muči, kaska za EU

Vijest o općem štrajku prosvjetaraa u Hrvatskoj prenijeli su brojni svjetski mediji. Hrvatska se našla u New York Timesu, vijest su prenijeli i agencija Reuters, američki ABC News, Yahoo News te Washington Post

Foto: Pixsell/Screenshot
50 komentara

Svjetski mediji, među kojima i ugledni The New York Times, The Washington Post, Reuters te američki ABC News i Yahoo News, prenijeli su vijest agencije Associated Press o štrajku prosvjetara u Hrvatskoj.

ANA TUŠKAN: 'Ako Vlada ne plati štrajk, na kraju će ih to koštati duplo!'

New York Times prenio je vijest AP-a u kojem oni navode da su se prosvjetari nakon djelomičnog odlučili na opći štrajk. AP pritom prenosi i izjavu Mihalinca kako se više od 90 posto djelatnika u obrazovanju pridružilo štrajku.

POGLEDAJTE VIDEO

'Hrvatski učitelji proširili štrajk, traže veće plaće', naslov je članka koji je objavila agencija AP. U tekstu se napominje kako štrajk traje već mjesec dana, ali da se do sada radilo o cirkularnom štrajku. Napominje se kako su sindikati jučer pokrenuli štrajk diljem zemlje i planiraju prosvjede na ulicama.

PRAVA E-GERILA Idu do kraja: 'Ako sindikati sad prekinu štrajk, izgubit će ljude'

 - Hrvatski učitelji tvrde da su njihove plaće mnogo manje od plaća drugih javnih i državnih dužnosnika - navodi AP, koji se u tekstu osvrće i na stanje u hrvatskom gospodarstvu.

NEMA ŠKOLE DO DALJNJEGA Generalni štrajk: Neka skidaju s plaće, mi 'deremo' do kraja!

 - Hrvatska ekonomija teško je pogođena tijekom ratova koji su bili rezultat raspada bivše Jugoslavije. Iako se pridružila Europskoj uniji 2013. godine, Hrvatska se još uvijek muči i ne može dostići ostatak Zapadne Europe - stoji u tekstu AP-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message