News

Komentari 11

Igra sudbine: Preko Facebooka pronašao svog spasitelja iz rata

Igra sudbine: Preko Facebooka pronašao svog spasitelja iz rata

Iako šanse da pronađe 'svog spasitelja' i nisu bile nešto velike, nekoliko trenutaka nakon te objave javio se čovjek koji je spašavao drugog čovjeka na fotografiji

Ratne godine ispričale su neke od najemotivnijih ljudskih priča, a jedna takva krije se i iza novoobjavljene fotografije iz Sarajeva

- Pozdrav svi, moj rođak traži ovog čovjeka koji ga je spasio tijekom ranjavanja, piše uz fotografiju ranjenog mladića i drugog muškarca koji ga pokušava spasiti tijekom ratnih godina na Facebook stranici 'Spotted Sarajevo'.

Iako šanse da pronađe 'svog spasitelja' i nisu bile nešto velike, nekoliko trenutaka nakon te objave javio se čovjek koji je spašavao drugog čovjeka na fotografiji.

- Pozdrav i od mene. Ja sam ovaj crni i zgodni mladić i volio bih i ja upoznati ovog ranjenog čovjeka - napisao je Ismet Mršević.

'Kolegice su mi govorile da ne bi trebao izlaziti jer može i mene pogoditi snajper'

No, ovoj zanimljivoj životnoj priči ni tu nije bio kraj. Nakon Mrševića, ubrzo se u komentarima javio i čovjek kojeg je spasio. Njegovo ime je Dževad Pintol.

- Vidim, javio se gospodin spasitelj. Ja sam ovaj spašeni - napisao je Pintol.

Obojica su izazvali veliku pažnju javnosti, a Ismet (69) se za Hayat.ba prisjetio tog dana kada je Dževadu spasio život. Prepričao je da se s dvije kolegice vraćao s jednog posla. Tada je bio zaposlen na mjestu vozača u sarajevskom Holliday Innu.

- Ne mogu se točno sjetiti datuma kada se to dogodilo, ali znam da sam s dvije kolegice išao iz SDK-a. Na Marijin Dvoru iz automobila sam vidio čovjeka kako leži na cesti, u krvi, i doziva upomoć! Odmah sam se zaustavio na nogostupu i krenuo mu pomoći. Kolegice su mi govorile da ne bi trebao izlaziti iz auta jer može i mene pogoditi snajper – ispričao je Mršević.
No, u tom trenutku nije razmišljao o svom životu već da pomogne ranjenom sugrađaninu.

- Istrčao sam iz auta, za mnom i kolegice i odvukli smo ga u jedan obižnji haustor. Brzo su došli liječnici i odvezli ga u bolnicu – dodaje Ismet.

Njih se dvojica planiraju i naći te su oboje uzbuđeni zbog toga.

- U kolicima sam, ali eto da nije bilo tebe ne bih ni u njima bio - rekao je Dževad u telefonskom razgovoru Ismetu kada su nakon 28 godina opet uspostavili kontakt.

Najčitaniji članci