News

Komentari 46

'Imam osmero djece i spavamo u kombiju. Mališan mi plače čim vidi kuću koja je napukla'

'Imam osmero djece i spavamo u kombiju. Mališan mi plače čim vidi kuću koja je napukla'

Mnogi na Banovini ne žele otići i napustiti ognjišta pa su odlučili ostati blizini domova, spavati u vozilima i pod najlonima. Među njima ima i djece. Đurđa Kudrović (43) s obitelji spava u kombiju

Djeca su jako uplašena. Imamo jedno dijete koje je posebno strašljivo. Kad se počelo tresti on mi je prvi viknuo "mama, mama bježimo". Uzela sam ga za ruku, ali se on od straha nije mogao pomaknuti. Možete misliti kako mi je bilo, jer trebalo ih je svih osam pokupiti i izvesti vani iz kuće, priča nam Đurđa Kudrović (43), koja s obitelji spava u kombiju.

POGLEDAJTE VIDEO: Spavaju u autima i kombijima

U Glini kao i u cijeloj Banovini i dalje vlada strah.

Posebno je teška noć koja koliko toliko sakrije rane koje je nanio razorni potres koji je pogodio Banovinu.

Nadomak Gline u jednom selu uz glavnu cestu je malena crkvica kojoj se nakrivio toranj. Tek po dolasku bliže vidi se da je pukao na nekoliko mjesta i pomaknuo se, samo što ne padne.

Božićna i novogodišnja rasvjeta nema onih boja kakve bi trebale biti, izgledaju otužno i sablasno i ne uklapaju se u ovo doba godine, jer nikome ne pada na pamet slaviti prijelaz između dvije godine. Svi su jedva čekali da ova 2020. godina konačno prođe jer većini nije donijela ništa dobro.

Glina: Nekoliko obitelji u automobilima i kombiju provodi noći na igralištu

Mnogi ne žele otići i napustiti svoja ognjišta pa su odlučili ostati blizini domova, spavati u automobilima i pod najlonima.

POGLEDAJTE VIDEO: DOČEK NOVE GODINE S PETRINJCIMA

Među njima je i Đurđa, koja ne smije natrag u kuću. Posebno joj teško pada kad vidi kako ovo proživljavaju djeca.

- Imamo osmero djece, kuća nam je puknula na dva, tri mjesta i strah me u njoj spavati sa djecom. Dobili smo hranu i ono osnovno što nam treba, hvala cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Nažalost ostajemo i dalje spavati u kombiju, u kuću nećemo dok je netko od stručnjaka ne obiđe i kaže nam da je koliko toliko sigurna za živjeti u njoj. Jedan od mališana čim priđemo kući počne plakati i govori 'mi mama ne idemo u kuću, ona će se srušiti'. Mene je strah, a možete misliti kako je djeci – ispričala je Đurđa Kudrović prije nego je otišla pripremiti kombi za spavanje u kojeg su se neki mališani već smjestili.

Glina: Nekoliko obitelji u automobilima i kombiju provodi noći na igralištu

POGLEDAJTE VIDEO: BANOVINA, UZ VAS SMO!

Najčitaniji članci